Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Καταγραφή ζημιάς και τάχιστη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ελαιοπαραγωγούς
Καταγραφή ζημιάς και τάχιστη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ελαιοπαραγωγούς

Καταγραφή ζημιάς και τάχιστη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ελαιοπαραγωγούς

Υπέστησαν μεγάλη βλάβη από τον δάκο

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτη, απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, επισημαίνοντας ότι παρά τους συνεχείς και εντατικούς δολωματικούς ψεκασμούς για το δάκο από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, με έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και από τους ίδιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού του δάκου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Η κ. Κολυνδρίνη στην επιστολή της καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης καταγραφής της ζημιάς στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας και την τάχιστη αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά η επιστολή: “Σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού μας, λόγω προσβολής του καρπού της ελιάς από δάκο, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η φετινή παραγωγή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις που θα έχει στο εισόδημα των παραγωγών της περιοχής μας.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που είχαν ως συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση των πληθυσμών του εντόμου, παρά τους συνεχείς και εντατικούς δολωματικούς ψεκασμούς δακοκτονίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι παραγωγοί δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, κάτι που αν τελικά συμβεί θα είναι σοβαρό οικονομικό πλήγμα για τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο του Νομού μας.

Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση, ώστε να δρομολογηθεί η εκτίμηση του βαθμού της ζημιάς και ακολούθως να ξεκινήσει η οικονομική ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών, οι οποίοι ελάχιστες ημέρες πριν τη συγκομιδή βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Άμεση κινητοποίηση και στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» σε Νέα Αγχίαλο και Αλμυρό… - https://t.co/aXoSyyZyov -

  • Εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας στο Μουζάκι Καρδίτσας - https://t.co/VseiuW68SG -

  • - https://t.co/Bp8PRqQoNi -

"Αλιεύοντας" την είδηση