Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κάλεσμα στους αγρότες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα  στους αγρότες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα στους αγρότες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

H Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Καλούμε τους μικρομεσαίους να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συμμάχους μας στον κοινό αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Το μεγάλο συλλαλητήριο τις ημέρες των μπλόκων τον περασμένο Φλεβάρη στην , στο οποίο τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ στάθηκαν αποφασιστικά δίπλα μας και γενικότερα η πείρα μας στους αγώνες έδειξε και απέδειξε ότι η συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας.

Αυτή η συμμαχία, η οποία μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού της με την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, ως οργανωμένο κίνημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενισχυθεί.

Οι δεχόμαστε ολομέτωπη από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη της ΕΕ 2015 – 2020, (τεράστια αύξηση στις στον ΟΓΑ, φορολογική επιδρομή, αύξηση του στο 24% για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αποκλεισμοί από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και άγριες περικοπές, ΕΝΦΙΑ και πολλά ειδικά αγροτικά χαράτσια κ.ά.), μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Απάντηση σ' αυτή την θα δώσουμε στους δρόμους του αγώνα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στρεφόμενοι όλοι μαζί ενάντια στον πραγματικό κοινό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους.

Το αμέσως επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και θ' ακολουθήσουν κι άλλα πολλά.

Να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μ' εμάς…”

"Αλιεύοντας" την είδηση