Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κάλεσμα ΠΕΜ για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας
Κάλεσμα ΠΕΜ για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Κάλεσμα ΠΕΜ για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) καλεί τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη  Λάρισας.

 

Σε  σχετική ανακοίνωση τονίζεται: “Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με των ενισχύσεων,  είναι απαραίτητο το οργανωμένο κίνημα να δώσει την δική του αγωνιστική απάντηση.

-Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημα μας, παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας.

-Να συζητήσουμε για  την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ  χωρίς αντίκρισμα στις εξευτελιστικές συντάξεις των 320€, στην ποιότητα της υγείας και πρόνοιας, την εγκατάλειψη Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, τον ΕΛΓΑ με ελάχιστες ή καθόλου για τις καταστροφές στην παραγωγή, ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και σε κάθε είδους τσια που επιβάλλουν συνεχώς.

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας που φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση για να κερδοσκοπούν και έμποροι σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

-Να οργανώσουμε τον αγώνα μας με το δυνάμωμα των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων ώστε να αποτελέσουν πραγματικά εργαλεία συσπείρωσης και κινητοποίησης των αγροτών. Να συγκροτήσουμε νέους αγροτικούς συλλόγους σε όλη την χώρα ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική η δράση μας.

-Να συντονίσουμε πανελλαδικά την δράση και τους αγώνες μας με μαζική δυναμική συμμετοχή το επόμενο διάστημα αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Όσοι λένε ότι ο αγώνας μας δεν έχει , στους θιασώτες της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, απαντάμε πως ότι κερδίσαμε ήταν σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, μαζικών κινητοποιήσεων. Καμία κυβέρνηση και ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα χωρίς αγώνα. Πάλι με τους αγώνες θα έχουμε νέες κατακτήσεις και θα ανακόψουμε την μεγαλύτερη επίθεση στην τσέπη μας και να ακυρώσουμε τα μέτρα που έχουν στα σκαριά.

-Να βρεθούμε και να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο και αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στους αγώνες μας.

-Να διεκδικήσουμε άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από τα περυσινά μπλόκα όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο .

-Να επικαιροποιήσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.

Σε αυτή την σύσκεψη θέση έχει ο κάθε συνάδελφος που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής τους, που μοχθεί αλλά δεν πληρώνεται τον ιδρώτα του, που έχει την διάθεση να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και πιστεύει στην δύναμη του οργανωμένου κινήματος και των αγώνων του. Να συμβάλει με τις προτάσεις του και τους προβληματισμούς του.”

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση