Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κ.Παπανάτσιου: Στα όρια επιστημονικής φαντασίας η πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση λαϊκών αγορών 
Κ.Παπανάτσιου: Στα όρια επιστημονικής φαντασίας η πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση λαϊκών αγορών 

Κ.Παπανάτσιου: Στα όρια επιστημονικής φαντασίας η πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση λαϊκών αγορών 

Με αφορμή ανακοινώσεις εκπροσώπων των εμπόρων και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, για ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου από το & Επενδύσεων, η αν. τομεάρχης Οικονομικών -ΠΣ, Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η εκμεταλλευόμενη το γεγονός της Πανδημίας συνεχίζει να επιτίθεται στην μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση και στα κατώτερα βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά τις λαϊκές αγορές.

Οι Ομοσπονδίες των Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών αναφέρονται σε ένα απαράδεκτο «φάρσα» από τη κυβέρνηση που προωθεί μεταξύ άλλων:

  1. Τη παραχώρηση της λειτουργίας λαϊκών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ (για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε 1η φάση)

  2. Τη κατάργηση της ς πωλητή

  3. Τη δημοπρασία των θέσεων της λαϊκής από τον ιδιώτη διαχειριστή στο τίμημα που εκείνος θα ορίζει.

  4. Το καθορισμό της αξίας της κάθε θέσης που θα χορηγείται μετά από πλειοδοσία.

  5. Τη συμμετοχή εταιριών και νομικών προσώπων που θα μπορούν να πλειοδοτούν για μια θέση στις λαϊκές αγορές, με ανταγωνιστικές διαδικασίες απέναντι στα φυσικά πρόσωπα.

  6. Την ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων όπως ίσχυαν σήμερα έναντι του πλειοδότη.

  7. Τη κατάργηση των επιτροπών λαϊκών αγορών και την εξαίρεση των εκπροσώπων των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Αυτές είναι μερικές από τις εξωφρενικές του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές, την ιδιωτικοποίηση τους και την μετατροπή τους σε πολυκαταστήματα.

Για άλλη μια φορά η δείχνει το αντιλαϊκό πρόσωπό της και επιτίθεται στα κατώτερα αποδεικνύοντας ότι καμία σχέση δεν έχει το επιτελικό κράτος των αρίστων που ετοιμάζει, με το κόσμο της εργασίας, του μόχθου και του μεροκάματου.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση