Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Κ. Παπανάτσιου: Σε δεινή  οικονομική κατάσταση οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας
Κ. Παπανάτσιου: Σε δεινή  οικονομική κατάσταση οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας

Κ. Παπανάτσιου: Σε δεινή  οικονομική κατάσταση οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας

 Ας σταματήσουν οι υποσχέσεις. Η πολιτεία οφείλει άμεσα να τους υποστηρίξει 

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την δυσμενή οικονομική κατάσταση των ελαιοπαραγωγών της κατέθεσε η ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στην ερώτηση της η αναφέρει ότι οι της Μαγνησίας βρίσκονται για τρίτη συνεχή χρονιά με μειωμένα έως μηδαμινά εισοδήματα κάνοντας μία σύντομη στους διάφορους κλιματικούς παράγοντες που  επέδρασσαν δυσμενώς στις ελαιοπαραγωγές του 2019, του 2020 και του 2021 αλλά και στην επίδραση της πανδημίας στην διάθεση του ελαιοκάρπου.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι για όλα αυτά τα θέματα έχουν κατατεθεί σωρεία κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και αναφορών, οι απαντήσεις των οποίων, όταν υπάρχουν,  είναι γενικόλογες και θεωρητικές αλλά επί του πρακτέου δεν έχει μέχρι τώρα ανακοινωθεί καμία ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας που βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομική δυσπραγία για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στη συνέχεια η βουλευτής καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να απαντήσει ακριβώς στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποια είναι η τύχη του φακέλου- έκθεσης  που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση την αριθ 728/87345/24-3-2020, Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας για το 2019, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων που αυτή προκάλεσε.
2. Πρόκειται τελικά να αποζημιωθούν οι βρώσιμης  κονσερβολιάς Πηλίου της Μαγνησίας από το Μέτρο 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19»; Αν όχι, παρακαλούμε να μας εξηγήσετε τους λόγους που εξαιρέθηκαν ενώ αντίστοιχοι άλλων βρώσιμων ποικιλιών αποζημιώθηκαν.
3. Που ακριβώς βρίσκεται η των αποζημιώσεων των παραγωγών ελιάς που υπέστησαν βλάβη στο φυτικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία “Μήδεια”. Πότε πρόκειται να αποζημιωθούν;
4. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποζημίωση των παραγωγών ελιάς και λαδιού της Μαγνησίας από την ακαρπία που προέκυψε λόγω των ανοιξιάτικων παγετών του 2021.  Έχει βγει κάποιο πόρισμα και τι προβλέπει αυτό ακριβώς για την περιοχή της Μαγνησίας;
5. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποζημίωση των παραγωγών άλλων καρποφόρων δένδρων (μηλοειδή – πυρηνόκαρπα) της Μαγνησίας από την ακαρπία που προέκυψε λόγω των ανοιξιάτικων παγετών του 2021.  Έχει βγει κάποιο πόρισμα και τι προβλέπει αυτό ακριβώς για την περιοχή της Μαγνησίας;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση