Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κ. Αγοραστός: «Οι αγρότες δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους
Κ. Αγοραστός: «Οι αγρότες δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους

Κ. Αγοραστός: «Οι αγρότες δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους

“Μπορούν και πρέπει να διαχειρίζονται τους ΤΒ μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους”

«Οι αγρότες – αρδευτές μπορούν και πρέπει μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους να έχουν την αρμοδιότητα της διαχείρισης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΒ). Δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Θεσσαλίας με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Ο κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το 47 του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι η εποπτεία των μεταφέρεται από τους Δήμους στις και τόνισε:«Από την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής αποδείχθηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τους , δεν έχει εκπονήσει έκθεση αξιολόγησης και μελέτη βιωσιμότητας και δεν έχει ξεκαθαρίσει τι σημαίνει εποπτεία.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε την κυβέρνηση να νομοθετεί στη σφαίρα του ανείπωτου για να βγει η ίδια από το κάδρο των ευθυνών και να βάλει τον άνθρωπο απέναντι στο συνάνθρωπό του δημιουργώντας κοινωνικό αυτοματισμό.

Όπως επισήμανα στις Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, οι και σήμερα στέκονται στο πλευρό των αγροτών – αρδευτών και, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα, χρηματοδότησαν πολλές επενδύσεις των ΤΟΕΒ όπως για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, τις υπογειοποιήσεις αγωγών, τη συντήρηση και αντικατάσταση γεωτρήσεων.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της εποπτείας στις Περιφέρειες, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει στους Δήμους, όπως άλλωστε ζητεί και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ενώ τη διαχείρισή τους να ασκούν οι ίδιοι οι αγρότες – αρδευτές μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση