Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων για την Αγροτική Εκπαίδευση
Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων για την Αγροτική Εκπαίδευση

Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων για την Αγροτική Εκπαίδευση

Στην Αβερώφειο Σχολή Λάρισας το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερίδα με θέμα «Η Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η Παραγωγική Ανασυγκρότηση την Περίοδο της Κρίσης» που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. – 18:00 διοργανώνει η Θεματική Ομάδα Παιδείας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας των Οικολόγων Πράσινων και την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με χαιρετισμό ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής και πρώην αν.υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, o δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Λιόλιος (πρόεδρος Κοινωνικού Συνεταιρισμού Λάρισας).

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η Αγροτική Οικονομία θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς μία κατεύθυνση, με σκοπό την εξασφάλιση διατροφικής αυτάρκειας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και αναζωογόνησης της υπαίθρου.

Η χαμηλή συμμετοχή του πρωτογενή τομέα στο ΑΕΠ της χώρας και η εξάρτησή του από εισαγωγές τροφίμων, η ελλιπής προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, οι διαρθρωτικές αδυναμίες της αγροτικής οικονομίας σε συνδυασμό με την αποσπασματική αγροτική εκπαίδευση, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την ανάπτυξη διαλόγου.

Στην ημερίδα της Λάρισας θα συναντηθούν εκπαιδευτικοί αγροτικών σχολών και ειδικοί επιστήμονες που θα παρουσιάσουν διαφορετικά μοντέλα αγροτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για μια πιο αποτελεσματική αγροτική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι: δρ. Ν. Κατής (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), Μ. Κλεισιάρη (Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας), Α. Μέγα (Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων), καθ Α. Κουτσούρης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας), καθ Γ. Τσομπάνογλου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος (Αγροτική Σχολή Μονής Βελλάς), J. Amberger (Γερμανική αγροτική εκπαίδευση), F. Aunkofer (Αγρότης, Δήμαρχος Kelheim), καθ Ζ. Μαμούρης (Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), καθ Χ. Γκόβαρης (Παιδαγωγική εκπαίδευση αγροτών), Δρ Ε. Βέργος (Αμερικανική Γεωργική Σχολή), κ Δημήτρης Μιχαηλίδης (ΑγροΝέα), Δρ F. Vallerin (INRA), Δρ Ε. Βογιατζή (ΤΕΙ Θεσσαλίας) και Καθ Π. Γούλας (πρ. Πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση