Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών
Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Στις του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που έλαβε χώρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λιβαδειάς Βοιωτίας, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετείχε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας,  Γεώργιος Κορμέντζας, στην ομιλία του με θέμα: «Ο ρόλος της ψηφιακής πληροφορίας και της ευφυούς διαχείρισής της, στην μετά το 2020» ανέφερε ότι καθώς σήμερα οι αγροτικές ανάγκες ξεπερνούν την απλή γεωτεχνική στήριξη, η καθολική στη νέα γνώση και την αποτελούν τα βασικά ζητούμενα μιας νέας αγροτικής μεταρρύθμισης, με ψηφιακό πρόσημο για τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Η συγκυρία δείχνει ευνοϊκή για μια τέτοια μεταρρύθμιση,  καθώς α) από κανονιστικής πλευράς, η γνώση, η καινοτομία και η ψηφιοποίηση ενσωματώνονται στα μέτρα της μελλοντικής ως καταλύτες για την επίτευξη των περιβαλλοντικών/κλιματικών στόχων της και την ενίσχυση της παραγωγικότητας-ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας, και β) από επιχειρηματικής πλευράς, οι σχετικές αναλύσεις δείχνουν ότι η αξία της αγοράς της ψηφιακής γεωργίας θα φτάσει μέχρι το 2025, τα $ 4,3 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση