Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Η Ανυπότακτη Θεσσαλία στις χαλαζόπληκτες περιοχές στο πλευρό των αγροτών
Η Ανυπότακτη Θεσσαλία στις χαλαζόπληκτες περιοχές στο πλευρό των αγροτών

Η Ανυπότακτη Θεσσαλία στις χαλαζόπληκτες περιοχές στο πλευρό των αγροτών

Κλιμάκιο στελεχών της νυπότκτης ς αποτελούμενο από τους Αλέκο Χατζηκρανιώτη, Κατερίνα Τολίκα, Παπαϊωάννου Γιάννη, Κων/νο Κλεισάρη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μιλτιάδη Καβράκο και Νικόλαο Τσαμπάλη βρέθηκε χθες 16/4/2019 στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου.

 

Βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες αγρότες με πρόθεση να εντοπίσουν το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειές τους, αλλά και να αναδείξουν τα αιτήματα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους όπως οφείλουν ως περιφερειακή παράταξη στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.

Τα κυρίαρχα θέματα που έθεσαν οι αγρότες αφορούσαν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, το θέμα των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, στην μη αποζημίωση του συνόλου της πραγματικής ζημιάς που σε συνδυασμό με την έλλειψη ς καθιστά την συνέχιση της παρς τους πολύ δύσκολη.

Τέθηκε επιπλέον το θέμα των εισφορών στον παράλληλα με τις εισφορές στον ΟΓΑ, που είναι ουσιαστικά διπλή και όλα αυτά με τους παραγωγούς να βρίσκονται στον αέρα χωρίς εγγυημένες για τα προϊόντα τους.

Προτεραιότητα είναι να πάψει ο να είναι ανταποδοτικός και να γίνει δημόσιος κρατικός φορέας  και με πόρους από τον προϋπολογισμό να μπορεί να βρεθεί άμεσα στο πλευρό του πληττόμενου αγρότη.

Η μνημονιακή περιφέρεια και η φιλοευρωενωσιακη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν  να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την συλλογική ενεργητική προστασία της παρς με αντιχαλαζικά κανόνια και  με στόλο  αντιχαλαζικών αεροπλάνων.

Να δοθεί άμεσα κρατική στήριξη στου πληγέντες για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση