Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Η Ανυπότακτη Θεσσαλία στις χαλαζόπληκτες περιοχές στο πλευρό των αγροτών
Η Ανυπότακτη Θεσσαλία στις χαλαζόπληκτες περιοχές στο πλευρό των αγροτών

Η Ανυπότακτη Θεσσαλία στις χαλαζόπληκτες περιοχές στο πλευρό των αγροτών

Κλιμάκιο στελεχών της ανυπότακτης Θεσσαλίας αποτελούμενο από τους Αλέκο Χατζηκρανιώτη, Κατερίνα Τολίκα, Παπαϊωάννου Γιάννη, Κων/νο Κλεισάρη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μιλτιάδη Καβράκο και Νικόλαο Τσαμπάλη βρέθηκε χθες 16/4/2019 στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου.

 

Βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες αγρότες με πρόθεση να εντοπίσουν το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειές τους, αλλά και να αναδείξουν τα αιτήματα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους όπως οφείλουν ως περιφερειακή παράταξη στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.

Τα κυρίαρχα θέματα που έθεσαν οι αγρότες αφορούσαν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, το θέμα των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, στην μη αποζημίωση του συνόλου της πραγματικής ζημιάς που σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης καθιστά την συνέχιση της παραγωγής τους πολύ δύσκολη.

Τέθηκε επιπλέον το θέμα των εισφορών στον ΕΛΓΑ παράλληλα με τις εισφορές στον ΟΓΑ, που είναι ουσιαστικά διπλή φορολογία και όλα αυτά με τους παραγωγούς να βρίσκονται στον αέρα χωρίς εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

Προτεραιότητα είναι να πάψει ο ΕΛΓΑ να είναι ανταποδοτικός και να γίνει δημόσιος κρατικός φορέας  και με πόρους από τον προϋπολογισμό να μπορεί να βρεθεί άμεσα στο πλευρό του πληττόμενου αγρότη.

Η μνημονιακή περιφέρεια και η φιλοευρωενωσιακη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν  να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την συλλογική ενεργητική προστασία της παραγωγής με αντιχαλαζικά κανόνια και  με στόλο  αντιχαλαζικών αεροπλάνων.

Να δοθεί άμεσα κρατική στήριξη στου πληγέντες για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση