Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » H χθεσινή  εκδήλωση  της ΝΟΔΕ Μαγνησίας  της ΝΔ για τον  πρωτογενή  τομέα
H χθεσινή  εκδήλωση  της ΝΟΔΕ Μαγνησίας  της ΝΔ για τον  πρωτογενή  τομέα

H χθεσινή  εκδήλωση  της ΝΟΔΕ Μαγνησίας  της ΝΔ για τον  πρωτογενή  τομέα

Η έα Δημοκρατία πιστεύει στην Ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Στην ικανότητα της κάθε περιοχής να αξιοποιεί τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες, νέες δουλειές και εισόδημα για τους κατοίκους της.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα και να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές, δυναμικές καλλιέργειες. Τα μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών παγκοσμίως και να είναι, τελικά, πιο προσοδοφόρα για τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες.

Η αντίληψή μας στηρίζεται σε μια θεμελιακή αλλαγή: Να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης. Για μας, ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας δημιουργικός επιχειρηματίας, στον οποίο το κράτος θα πρέπει να είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, αφαιρώντας όλα τα εμπόδια, αλλά και μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων χρηματοδότησης, εξοπλισμού και παροχής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη Νέα Δημοκρατία στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Μια «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες», με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις.

Αντιθέτως με την «αφωνία» της Κυβέρνησης, όπου οι προτάσεις της ΝΔ σε συνεργασία με το ΕΛΚ ενόψει της νέας ΚΑΠ μέσα από 70 τροπολογίες που κατατέθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ούτε μία, δώσαμε και δίνουμε, «μάχες» για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του βαμβακιού, διαγράψαμε διατάξεις που έβαζαν «κόφτη» στο ύψος των επιδοτήσεων της χώρας μας, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την στήριξη της χειμαζόμενης αιγοπροβατοτροφίας με 121 στήριξης, όταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν ψήφο σε αυτά τα , υποστηρίξαμε την αύξηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων, την αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης για τους νέους αγρότες, για τα νησιά του Αιγαίου, για την έρευνα, την καινοτομία τις νέες τεχνολογίες και την γυναίκα αγρότισσα.

H θεματική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Με αφορμή τη χθεσινή θεματική εκδήλωση του Τομέα Αγροτικού της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας « Ο Αγροτικός Τομέας Πυλώνας Σταθερότητας και Ανάπτυξης: Προκλήσεις & Προβληματισμοί » κεντρικός ομιλητής ήταν ο δρ. Ξενοφών Βεργίνη, π. Λευκάδος και ΟΓΑ, ο Γιώργος Κύρτσος Ευρω , Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΡΡ) και τη η Ζέττα Μακρή, π. υφυπουργός Υγείας.

Τοποθετήσεις και  παρεμβάσεις τους έκαναν ο Νικόλαος Δούκας, φυσικός, ΜΒΑ Γενικός διευθυντής Ο.Π. Ιπποφαές Ελλάς, « Δυναμικές καλλιέργειες ως μοχλός ανάπτυξης» , ο Χάρης Σιούρας, χημικό μηχανικός, ΜΒΑ Υπ. Εξαγωγών ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Ε., « Η εξωστρέφεια των Ελληνικών προϊόντων, προοπτικές του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς ».

Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστα Χαλέβα,  οι περιφερειακοί συμβούλοι  ,  Γιώργος Κίτσιος,  η  υποψήφια δήμαρχο Βόλου Νάνσυ Καπούλα,  ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου   Τέλης Δουλόπουλος,  η πολιτευτής Έλενα Αντωνοπούλου,  ο  πρώην υποδιευθυντής ΕΛΓΑ  Αργύρης Μποντός,  ο  τομεάρχης Μαγνησίας ΝΔ Δημήτρης Δρακάκης, τα μέλη του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ  Κατερίνα Πατσογιάννη,   Κων. Μαραβέγιας, η Έλενα Ράπτη και η Γεωργία Μποτού – Τοκαλή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι:  γραμματέας Π.Ε.  Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας Οργανωτικού  Στέλιος Κονταδάκης και  γραμματέας Αγροτικών Φορέων  Κων. Μπαγινέτας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση