Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου
Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ  στις Σταγιάτες Πηλίου

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου

Για 9η χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουν στις Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου, τη Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουν στη διατήρηση και εξάπλωση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να διαδώσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου.

Θεωρώντας ότι η ποιότητα της ζωής  είναι αδιαπραγμάτευτη κι ότι έχει άμεση σχέση με την τροφή, το νερό και το περιβάλλον, αγωνίζονται γι’ αυτά κι ενώνουν τη φωνή τους με το κίνημα των σπόρων και της βιοποικιλότητας. Συμπορεύονται  με το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, την επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και με πολλές ακόμη συλλογικότητες πολιτών ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής  και του περιβάλλοντος και τη βίαιη αρπαγή των κοινών – φυσικών αγαθών.

Φέτος η είναι αφιερωμένη στην σημασία της ποιοτικής τροφής στην υγεία,  με εισηγήσεις γιατρών και συζήτηση την Κυριακή στις 13.30, στην πλατεία του χωριού.

Το Σάββατο στις 18.00, στο Δημοτικό σχολείο, θα γίνει προβολή βίντεο και θα συζητήσουν για την αυτάρκεια, την αποανάπτυξη και τις κοινοτικές τράπεζες σπόρων. Επίσης θα γίνει ενημέρωση από κινήματα και συλλογικότητες που συμμετέχουν στη γιορτή.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα περιλαμβάνει eco printing με φυτικές βαφές (Salkimi Creations και Φυλλωσιά), μπάρες δημητριακών με μέλι και ξηρούς καρπούς, εργαστήριο καλλιέργειας λαχανόκηπου και αναγνώριση της υγείας του εδάφους με απλές παρατηρήσεις. Στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί επίσης παιδική γωνιά με παιχνίδια και δραστηριότητες.

Την Κυριακή στις 12.00, στην πλατεία των Σταγιατών, η γιορτή κορυφώνεται με την ανταλλαγή των σπόρων. Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν φυτά από ντόπιες ποικιλίες καθώς και προϊόντα παραγωγών και συλλογικοτήτων (ΒΙΟΜΕ, συνεταιρισμός Ατόμων με Αναπηρίες “ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ” κ.ά.).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση