Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου
Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ  στις Σταγιάτες Πηλίου

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου

Για 9η χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουν στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουν στη διατήρηση και εξάπλωση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να διαδώσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου.

Θεωρώντας ότι η ποιότητα της ζωής  είναι αδιαπραγμάτευτη κι ότι έχει άμεση σχέση με την τροφή, το νερό και το , αγωνίζονται γι’ αυτά κι ενώνουν τη φωνή τους με το κίνημα των σπόρων και της βιοποικιλότητας. Συμπορεύονται  με το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, την επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου ενάντια στην και με πολλές ακόμη συλλογικότητες πολιτών ενάντια στην της ποιότητας της ζωής  και του περιβάλλοντος και τη βίαιη αρπαγή των κοινών – φυσικών αγαθών.

Φέτος η γιορτή είναι αφιερωμένη στην σημασία της ποιοτικής τροφής στην ,  με εισηγήσεις γιατρών και συζήτηση την στις 13.30, στην του χωριού.

Το Σάββατο στις 18.00, στο σχολείο, θα γίνει βίντεο και θα συζητήσουν για την αυτάρκεια, την αποανάπτυξη και τις κοινοτικές τράπεζες σπόρων. Επίσης θα γίνει ενημέρωση από κινήματα και συλλογικότητες που συμμετέχουν στη γιορτή.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα περιλαμβάνει eco printing με φυτικές βαφές (Salkimi Creations και Φυλλωσιά), μπάρες δημητριακών με μέλι και ξηρούς καρπούς, εργαστήριο καλλιέργειας λαχανόκηπου και της υγείας του εδάφους με απλές παρατηρήσεις. Στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί επίσης παιδική γωνιά με παιχνίδια και δραστηριότητες.

Την στις 12.00, στην των Σταγιατών, η γιορτή κορυφώνεται με την ανταλλαγή των σπόρων. Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν φυτά από ντόπιες ποικιλίες καθώς και προϊόντα παραγωγών και συλλογικοτήτων (ΒΙΟΜΕ, συνεταιρισμός Ατόμων με Αναπηρίες “ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ” κ.ά.).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση