Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ζητεί από την Ελλάδα να επιστρέψει γεωργικές επιδοτήσεις στην Κομισιόν
Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ζητεί από την Ελλάδα να επιστρέψει γεωργικές επιδοτήσεις στην Κομισιόν

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ζητεί από την Ελλάδα να επιστρέψει γεωργικές επιδοτήσεις στην Κομισιόν

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ζητεί από την Ελλάδα, με σημερινή του απόφαση, να επιστρέψει στον κοινοτικό προϋπολογισμό τις κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις που είχε ζητήσει πίσω η Κομισιόν με του 2015.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε των ελληνικών αρχών που ζητούσε να ακυρωθεί η της Κομισιόν, κρίνοντας ότι η Επιτροπή εξέτασε δεόντως τις οικονομικές διορθώσεις που είχε εφαρμόσει η και αποφάσισε να εφαρμόσει δημοσιονομικές διορθώσεις υψηλότερες του ποσού που είχε γίνει δεκτό από τις ελληνικές αρχές μόνον αφού τις θεώρησε πολύ χαμηλές σε σχέση με τις διαπιστωθείσες παρατυπίες.

Επιπλέον, το Γενικό Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η αβασίμως υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση παραβίασε την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν, καθώς και ότι δεν απέδειξε παραβίαση ούτε της αρχής ne bis in idem ούτε της αρχής της αναλογικότητας.

Το 2011, η υπέβαλε στην Κομισιόν δήλωση περατώσεως του επιχειρησιακού προγράμματος Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου για τα έτη 2000 έως 2006.

Το 2013, η Κομισιόν πρότεινε την εφαρμογή δημοσιονομικής διορθώσεως συνολικού ύψους 94 465 089,65 ευρώ, που αντιστοιχούσε στη διαφορά μεταξύ του ποσού των ενισχύσεων που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΕΓΤΠΕ) και του ποσού της οφειλομένης συνεισφοράς όσον αφορά το επίμαχο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ότι οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν είχαν ήδη αποτελέσει το αντικείμενο κατάλληλων διορθώσεων οι οποίες εκμηδένισαν τον κίνδυνο ζημίας για το ΕΓΤΠΕ, οπότε για τις παρατυπίες αυτές δεν θα μπορούσε να επιβληθεί νέα διόρθωση από την Κομισιόν.

Το 2015, η Κομισιόν γνωστοποίησε στις ελληνικές αρχές την τελική θέση της, ήτοι τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση της Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΓΤΠΕ ποσού ύψους 72.105.592,41 ευρώ.

Πηγή: real.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση