Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Γαλλία: Κατεβάζουν τα τρακτέρ στο Παρίσι οι αγρότες
Γαλλία: Κατεβάζουν τα τρακτέρ στο Παρίσι οι αγρότες

Γαλλία: Κατεβάζουν τα τρακτέρ στο Παρίσι οι αγρότες

Οι γάλλοι θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη μια επίδειξη ισχύος και υπόσχονται να αποκλείσουν το Παρίσι με “περισσότερα από 1.000 τρακτέρ” για να εκφράσουν την απελπισία τους εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών των προϊόντων τους.

Η διαδήλωση αυτή, η οποία οργανώνεται κυρίως από το ισχυρό συνδικάτο FNSEA, αντανακλά την δυσφορία που εκφράζεται φέτος το καλοκαίρι από τους γάλλους κτηνοτρόφους (γάλα, βόειο και χοιρινό κρέας), οι οποίοι είδαν τις τιμές των προϊόντων τους να μειώνονται μέχρι του σημείου να τίθενται σε κίνδυνο οι εκμεταλλεύσεις τους.

“Δεν πάει άλλο”, λέει ο Σεμπαστιάν Λουζαουέν, πρόεδρος των Νέων Αγροτών του νομού Φινιστέρ (δυτική αλλία). “Αν δείξουμε πως μπορούμε να αποκλείσουμε το Παρίσι, ίσως η κυβέρνηση να κινηθεί. Λυπάμαι για τους Παριζιάνους, αλλά έρχονται οι χωρικοί”.

Τα τρακτέρ κινούνται εδώ και μια εβδομάδα απ' όλη τη αλλία προς το Παρίσι με μέση ταχύτητα 35 χλμ/.
Η έκκληση για την πραγματοποίηση διαδήλωσης με τρακτέρ στο κέντρο του Παρισιού έγινε αφού στη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Από τις 06:00 (τοπική , 07:00 ώρα ς) πορείες διαδηλωτών θα συγκλίνουν στο ανατολικό Παρίσι, όπου αναμένεται να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση της .

Η αστυνομία έχει καλέσει “τους αυτοκινητιστές να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους” μέσα στην πρωτεύουσα και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους θα επιβραδυνθεί σημαντικά το πρωί και αργά το απόγευμα στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Μια αροσωπεία περίπου εκατό αγροτών θα μεταβεί εξάλλου αύριο το πρωί στην Εθνοσυνέλευση (κοινοβούλιο) για να επιδώσει στους βουλευτές τα αιτήματα των αγροτών.
Θα εκπροσωπηθεί ολόκληρος ο ς κόσμος, από τους παραγωγούς δημητριακών μέχρι τους καλλιεργητές τεύτλων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πτώση των τιμών της ζάχαρης στην ΕΕ , αλλά οι κτηνοτρόφοι θέλουν να επωφεληθούν ιδιαίτερα απ' αυτή την κινητοποίηση για να ακουσθούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση