Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τη συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. για τη φέτα
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τη συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. για τη φέτα

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τη συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. για τη φέτα

Ερώτηση κατέθεσε ο ς Μαγνησίας Χρυσής ς Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την εθνικώς επιζήμια Καναδά – Ε.Ε. και την απεμπόληση δικαιωμάτων για την παραγωγή φέτας.

Η πρόσφατη απόφαση, την οποία δυστυχώς υπερψήφισαν ορισμένοι ευρωβουλευτές, σχετικά με την Καναδά-Ε.Ε για την κατάργηση δασμών και του δικαιώματος παρασκευής Προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως το τυρί φέτα, αποτελούν την ταφκα της ήδη παραπαίουσας ελληνικής κτηνοτροφίας.

Πλέον χώρες με πολύ μεγάλη κτηνοτροφική παραγωγή, όπως ο , θα μπορούν να παρασκευάζουν, να καταναλώνουν, και να εξαγάγουν ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν που αποτελεί και ένα από τα τελευταία προϊόντα που εξάγουμε σε μεγάλες ποσότητες, και που αποφέρει στο Ελληνικό κράτος, μεγάλα ποσά, και στους παραγωγούς έσοδα και . Παράλληλα η κατάργηση των δασμών θίγει δραματικά όλες τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, πολλά από τα οποία είναι μεταλλαγμένα θα φτάνουν στο (φτωχό) πιάτο του Έλληνα καταναλωτή,

Ο πρωτογενής τομέας και η υγεία των Ελλήνων θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, στο όνομα της παγκοσμιος και των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία στην . Η συμφωνία αυτή συντείνει στη διάλυση της κτηνοτροφίας της χώρας και της αγροτικής οικονομίας του τόπου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση