Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα προβλήματα στην διάθεση ευπαθών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα προβλήματα στην διάθεση ευπαθών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα προβλήματα στην διάθεση ευπαθών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Μαγνησίας ΠΣ  Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τα προβλήματα στην διάθεση ευπαθών προϊόντων στις Λαϊκές .

Η ερώτηση συνυπογράφεται από 32 βουλευτές του ΠΣ.

Η αναφέρει στην ερώτησή της, ότι οι λαϊκές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και της αγροτικής οικονομίας και βασίζονται σε εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγών και των πωλητών με τους , διαθέτοντας στη λαϊκή υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας φρέσκα προϊόντα.

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι με την εφαρμογή των περιοριστικών νόμων που θεσπίστηκαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με πιο πρόσφατο το ΦΕΚ 1872/8-5-21, η παρουσία των παραγωγών και μικροπωλητών μειώθηκε στο 50% της συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές, ενώ η εφαρμογή των αποστάσεων των 5 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους, χωρίς να αυξηθεί συνολικά ο χώρος που διατίθεται για τις λαϊκές αγορές, έχει περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν στις λαϊκές καθημερινά και έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στο κλάδο τους.

Ειδικά για τη τρέχουσα περίοδο οι διαθέτουν στην ευπαθή προϊόντα, φρέσκα και φρούτα εποχής, όπως φράουλες, κεράσια και βερίκοκα που συντηρούνται για μικρό μόνο χρονικό διάστημα και επομένως η εκ περιτροπής παρουσία τους στις τοπικές λαϊκές αγορές θέτει τα παραγόμενα ευπαθή προϊόντα σε κίνδυνο καταστροφής τους, καθώς δε προλαβαίνουν να διατεθούν εγκαίρως στο καταναλωτικό κοινό. Η πρακτική αυτή προκαλεί την απώλεια προϊόντος και εισοδήματος εκ μέρους του παραγωγού ενώ παράλληλα στερεί τον καταναλωτή από τη σε καλής ποιότητας και τιμής φρέσκα ευπαθή προϊόντα

Με βάση τα παραπάνω η κ. Παπανάτσιου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επαναφέρει την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε κανονικά επίπεδα όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει να το πράττει και για άλλους εμπορικούς κλάδους και στην περίπτωση που συνεχιστούν τα στις λαϊκές, πως προτίθεται να βοηθήσει τους αγρότες- παραγωγούς, ώστε να διαθέσουν τα ευαίσθητα ποιοτικά προϊόντα τους που κινδυνεύουν να καταστραφούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

"Αλιεύοντας" την είδηση