Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έργα 238 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα
Έργα 238 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Έργα 238 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη χ, υλοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με εκατοντάδες έργα σύγχρονων υποδομών που διευκολύνουν την παραγωγική διαδικασία, με  δράσεις για την   ενίσχυση της  αγροτικής επιχειρηματικότητας και της εμπορίας  των τοπικών προϊόντων και με στοχευμένες παρεμβάσεις   που επιλύουν χρόνια προβλήματα στη και την κτηνοτροφία.

«Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική, σχεδιασμό αλλά και , με συνέργειες και  σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους Δήμους «τρέχει»  αυτή τη στιγμή στον πρωτογενή τομέα, έργα προϋπολογισμού άνω των 238 εκατομμυρίων ευρώ, που  είτε υλοποιούνται είτε δημοπρατούνται» δηλώνει ο περιφερειάρχης .

Συγκεκριμένα:

-Σε συνεργασία με το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκαν και περιμένουμε να δημοπρατήσει το Υπουργείο, με φορέα υλος την Περιφέρεια Θεσσαλίας, 6 μεγάλα αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ: Αρδευτικά δίκτυα Τρικάλων 12.120.000 ευρώ, Φράγμα Αμπελακίων 7.540.000 ευρώ, Φράγμα Αγιόκαμπος – Λιβαδότοπος 19.597.000 ευρώ, αρδευτικά δίκτυα Ταυρωπού 11.250.000 ευρώ, αρδευτικά δίκτυα στη Κάρλα 16.500.000 ευρώ,  αρδευτικά δίκτυα Σελλάνων 4.296.000 ευρώ.

-22 αρδευτικά έργα προϋπολογισμού έως 2,2 εκατομμύρια ευρώ το καθένα,  τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και οι ΤΟΕΒ, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά,  έργα άρδευσης προϋπολογισμού άνω των 97  εκατομμυρίων ευρώ.

-Έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται, με φορέα υλος τους Δήμους, 17 έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

-Προχωρά η αξιολόγηση, μετά την εξέταση των ενστάσεων, των Σχεδίων Βελτίωσης των Αγροτών που θα φτάσουν τα 1.100, με συνολική δημόσια δαπάνη 58 εκατομμύρια ευρώ.

-Ενισχύονται  1.820   αγρότες, με δημόσια δαπάνη που ξεπερνά τα 34 εκατομμύρια ευρώ.

-Στο πλαίσιο του Μέτρου ανάπτυξης μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων επιχορηγείται με 14.000 ευρώ  κάθε  αγρότης. Ενισχύονται συνολικά 418 δικαιούχοι με 5,8 εκατομμύρια ευρώ.

-«Σε εξέλιξη» προσθέτει ο περιφερειάρχης «βρίσκονται οι διαδικασίες για την βελτίωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων  της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων που γίνεται μέσω των Αναπτυξιακών Εταιριών της Θεσσαλίας ( ΑΕΟΛ στη Λάρισα,  ΑΚΑ στην Καρδίτσα,  ΚΕΝΑΚΑΠ στα Τρίκαλα). Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντας, ενισχύουμε τον προϋπολογισμό του Προγράμματος  με 8 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, ώστε όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν -συνολικά 68- να εγκριθούν με σύνολο δημόσιας δαπάνης που ξεπερνά τα 10,3 εκατομμύρια ευρώ».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση