Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ
Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά  προϊόντα  για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίς Π.Ε. Μγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους δικαιούχους αγρότες στο πλαίσιο της ς 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου ουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 του για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021 ότι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΟΠΕΕ www.opekepe.gr δύο (2) αρχεία σχετικά με τα επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα προς ενημέρωσή τους καθώς και των επιβλεπόντων γεωπόνων τους.

Το πρώτο αρχείο αφορά τη λίστα με τα χημικά συν φυτοπροστατευτικά προϊόντα των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται για την αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών-στόχων στο πλαίσιο της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της ς για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021 (5ο και 4ο έτος εφαρμογής, αντίστοιχα).

Το δεύτερο αρχείο περιλαμβάνει τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (φερομόνες) τα οποία επιτρέπονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ μέρους των δικαιούχων του συνόλου των Προσκλήσεων (3) (1η, 2η και 3η Πρόσκληση για μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, , κ.ά.) της ως άνω δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021.

Τέλος, όπως επισημαίνεται και στο υποσέλιδο των ως άνω αρχείων, οι πίνακες βασίζονται στην τρέχουσα εικόνα των επίσημων Καταλόγων Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων του Υπ.Α. στους οποίους πρέπει να ανατρέχουν οι δικαιούχοι της Δράσης και οι επιβλέποντες γεωπόνοι αυτών για την πλέον επικαιροποιημένη εικόνα των εγκρίσεων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση