Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ
Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά  προϊόντα  για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. και Σποράδων ενημερώνει τους δικαιούχους αγρότες στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021 ότι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του www.opekepe.gr δύο (2) αρχεία σχετικά με τα επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προς ενημέρωσή τους καθώς και των επιβλεπόντων γεωπόνων τους.

Το πρώτο αρχείο αφορά τη λίστα με τα χημικά συνθετικά φυτοπροστατευτικά των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται για την αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών-στόχων στο πλαίσιο της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021 (5ο και 4ο έτος εφαρμογής, αντίστοιχα).

Το δεύτερο αρχείο περιλαμβάνει τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (φερομόνες) τα οποία επιτρέπονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ μέρους των δικαιούχων του συνόλου των Προσκλήσεων (3) (1η, 2η και 3η Πρόσκληση για μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, , κ.ά.) της ως άνω δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021.

Τέλος, όπως επισημαίνεται και στο υποσέλιδο των ως άνω αρχείων, οι πίνακες βασίζονται στην τρέχουσα των επίσημων Καταλόγων Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων του Υπ.. στους οποίους πρέπει να ανατρέχουν οι δικαιούχοι της Δράσης και οι επιβλέποντες αυτών για την πλέον επικαιροποιημένη των εγκρίσεων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZsgE4KlZ3Q -

  • Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης - https://t.co/EPFSPRZeiQ… -

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση