Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ
Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά  προϊόντα  για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους δικαιούχους στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων ()» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021 ότι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του www.opekepe.gr δύο (2) αρχεία σχετικά με τα επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προς ενημέρωσή τους καθώς και των επιβλεπόντων γεωπόνων τους.

Το πρώτο αρχείο αφορά τη με τα χημικά συνθετικά φυτοπροστατευτικά των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται για την αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών-στόχων στο πλαίσιο της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021 (5ο και 4ο έτος εφαρμογής, αντίστοιχα).

Το δεύτερο αρχείο περιλαμβάνει τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (φερομόνες) τα οποία επιτρέπονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ μέρους των δικαιούχων του συνόλου των Προσκλήσεων (3) (1η, 2η και 3η Πρόσκληση για μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, αμπέλια, κ.ά.) της ως άνω δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2021.

Τέλος, όπως επισημαίνεται και στο υποσέλιδο των ως άνω αρχείων, οι πίνακες βασίζονται στην τρέχουσα εικόνα των επίσημων Καταλόγων Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων του Υπ.. στους οποίους πρέπει να ανατρέχουν οι δικαιούχοι της Δράσης και οι επιβλέποντες γεωπόνοι αυτών για την πλέον επικαιροποιημένη εικόνα των εγκρίσεων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με τεστ ταχείας ανίχνευσης η επαναλειτουργία σχολών οδηγών - https://t.co/dSty2vSOtB -

  • Ανησυχίες επαγγελματιών και πορεία έργων στη Σκιάθο - https://t.co/SD9xlGj4Uy -

  • Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ - https://t.co/dQn874oE1Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση