Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της οζώδους δερματίτιδας βοοειδών
Επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της οζώδους δερματίτιδας βοοειδών

Επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της οζώδους δερματίτιδας βοοειδών

Η Π.Ε. & Σποράδων ειδοποιεί τους υπόχρεους ιδιοκτήτες βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων ότι, όπως τους έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένως, από τις 19/07/2016 η Π.Ε. & Σποράδων βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών.

Από τα στοιχεία που διατηρεί η Υπηρεσία διαπιστώνεται ότι αρκετοί δεν έχουν προβεί ούτε σε γνωστοποίηση των μεταβολών του αριθμού ζώων της εκτροφής τους, μήτε στη διενέργεια του ανωτέρω υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς δεν έχουν κοινοποιήσει Εμβολιασμού κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών για την εκμετάλλευσή τους.
Ως εκ τούτου, οφείλουν εντός του μηνός Δεκεμβρίου:

-Να γνωστοποιήσουν στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία τυχόν μεταβολές του ζωικού κεφαλαίου τους (θάνατο, αγνοούμενο, λειτουργίας εκμετάλλευσης) που να αιτιολογούν την μη πραγματοποίηση του εμβολιασμού σε όλη ή μέρος της εκτροφής,

-Να εμβολιάσουν άμεσα το σύνολο των ζώων της εκτροφής,

-Να κοινοποιήσουν το σχετικό Εμβολιασμού

Επισημαίνεται ότι όλοι οι βοοτρόφοι οφείλουν να συνεργάζονται και να συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος υποχρεωτικού εμβολιασμού, διαφορετικά αποκλείονται από τη χορήγηση σχετικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων και διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4235/2014 ( 32/11-02-2014).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

  • Αλλοδαπός έκλεψε #μοτοποδήλατο στη Σκιάθο και συνελήφθη #μοτοποδήλατο - https://t.co/135KZS9XGm -

  • Νεκρός 45χρονος στον καναπέ του σπιτιού του #νεκρόςάνδρας - https://t.co/555XSQ4URS -

"Αλιεύοντας" την είδηση