Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επιστολή σε αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων
Επιστολή σε αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους  για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων

Επιστολή σε αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων

Λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Επιστολή προς όλους τους Συλλόγους και Συνεταιρισμούς Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων καθώς και προς τους Δήμους απέστειλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, εφιστώντας την προσοχή στην τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται και ισχύουν λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι καθ' όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (01/05-31/10/2021) βάσει της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021 και ιδιαίτερα στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο ισχύει ΑΠΑΟΡΕΥΣΗ για :

Α) Το κάπνισμα των κυψελών

Β) Τη χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και γενικά συνιστάται η αποφυγή οποιασδήποτε δράσης ή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει έναρξη πυρκαγιάς από αμέλεια.

Οι Λάρισας και Μαγνησίας σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η ενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παραμένει στην κατηγορία 4 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΔΥΟΥ και αύριο Τετάρτη 4-8-2021. Οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και ς και οι Σποράδες βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 3 ΥΨΗΛΗ.

Σε ισχύ παραμένει η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, παραμονής εκδρομέων και κάθε μορφής εργασίας σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και «ευπαθείς» περιοχές. Λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επι όλες οι της Περιφέρειας που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Με ανάλογες ενέργειες καλούνται, σύμφωνα με τα νέα έκτακτα , να δράσουν η και οι Δήμοι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση