Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επιστολή αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση
Επιστολή αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κι Τροφίμων κ. Αρχωβίτη, με θέμα, το νέο πρόγραμμα της εξισωτικής ς από το οποίο αποκλείονται πολλές περιοχές του Νομού Μαγνησίας, απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , ζητώντας μεταξύ άλλων, να επανεξεταστούν τα για την οριοθέτηση των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό που επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους πολλών περιοχών του Νομού Μαγνησίας, εξαιτίας του νέου προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης, από το οποίο εξαιρούνται οι Τοπικές Κοινότητες Στεφανοβικείου και Ριζομύλου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας,  η Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι κάτωθι περιοχές του Δήμου Αλμυρού, Αλμυρός, Άνω Μαυρόλοφος, Αργιλοχώριον, Μαυρόλοφος, Παραλία Αλμυρού, Πέρδικα, Κορφαλάκιον και Κρόκιον.

Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι που λάμβαναν την εξισωτική μένουν εκτός, οδηγούμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο, σε μια εποχή που η και η γεωργία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον. Μια αποζημίωση απολύτως αναγκαία για την αντιστάθμιση του υψηλού κόστους παραγωγής των μειονεκτικών περιοχών.

Δεδομένου ότι η εξισωτική αποζημίωση παραμένει εξέχουσας σημασίας ενίσχυση για τη χώρα, η της καταβολής της εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους εγκατάλειψης των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

Ζητούμε να επανεξετάσετε τα για την οριοθέτηση των περιοχών, με ειδικά μειονεκτήματα, όπως είναι οι παραπάνω περιοχές του Νομού μας που σας έχουμε περιγράψει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση