Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Επιστολή αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση
Επιστολή αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτη, με θέμα, το νέο της εξισωτικής αποζημίωσης από το οποίο αποκλείονται πολλές περιοχές του Νομού Μαγνησίας, απέστειλε η , ζητώντας μεταξύ άλλων, να επανεξεταστούν τα κριτήρια για την οριοθέτηση των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό που επικρατεί σε και κτηνοτρόφους πολλών περιοχών του Νομού Μαγνησίας, εξαιτίας του νέου προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης, από το οποίο εξαιρούνται οι Τοπικές Κοινότητες Στεφανοβικείου και Ριζομύλου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας,  η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι κάτωθι περιοχές του Δήμου Αλμυρού, Αλμυρός, Άνω Μαυρόλοφος, Αργιλοχώριον, Μαυρόλοφος, Παραλία Αλμυρού, Πέρδικα, Κορφαλάκιον και Κρόκιον.

Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες και κτηνοτρόφοι που λάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση μένουν εκτός, οδηγούμενοι σε οικονομικό , σε μια εποχή που η και η γεωργία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον. Μια αποζημίωση απολύτως αναγκαία για την αντιστάθμιση του υψηλού κόστους παραγωγής των μειονεκτικών περιοχών.

Δεδομένου ότι η εξισωτική αποζημίωση παραμένει εξέχουσας σημασίας ενίσχυση για τη χώρα, η διακοπή της καταβολής της εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους εγκατάλειψης των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

Ζητούμε να επανεξετάσετε τα κριτήρια για την οριοθέτηση των περιοχών, με ειδικά μειονεκτήματα, όπως είναι οι παραπάνω περιοχές του Νομού μας που σας έχουμε περιγράψει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση