Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου σε πληγείσες περιοχές
Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου  σε πληγείσες περιοχές

Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου σε πληγείσες περιοχές

Το μέγεθος της καταστροφής από την της προηγούμενης Πέμπτης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο ς Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, κατά την χθεσινή του επίσκεψη σε κατεστραμμένες καλλιέργειες της περιοχής Αλμυρού.

Ο ς Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με και με τους γεωπόνους του κλιμακίου του ΕΛΓΑ που έσπευσε στην περιοχή.

Μετά την επίσκεψη ο βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Οι καταστροφές σε όλα τα είδη των καλλιεργειών είναι πρωτοφανείς. Οι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται ολοσχερώς.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την καλή διάθεση και την εργατικότητα των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, που έσπευσαν στην περιοχή για μια πρώτη συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους του Αλμυρού, της Ζαγοράς, της ς και του ου που επλήγησαν από ασυνήθιστης ς καιρικά φαινόμενα».

Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε επι με το δήμαρχο Ζαγοράς Π. Κουτσάφτη και με αγροτικούς φορείς του Ανατολικού Πηλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι οι ζημιές, ιδιαίτερα στην καλλιέργεια κερασιών που βρίσκονται στην περίοδο συγκομιδής, είναι ολοσχερείς.

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στην καλλιέργεια μήλων.

Όπως πληροφορήθηκε ο βουλευτής, την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

"Αλιεύοντας" την είδηση