Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου σε πληγείσες περιοχές
Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου  σε πληγείσες περιοχές

Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου σε πληγείσες περιοχές

Το μέγεθος της καταστροφής από την της προηγούμενης Πέμπτης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, κατά την χθεσινή του επίσκεψη σε κατεστραμμένες καλλιέργειες της περιοχής Αλμυρού.

Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αγρότες και με τους γεωπόνους του κλιμακίου του που έσπευσε στην περιοχή.

Μετά την επίσκεψη ο βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Οι σε όλα τα είδη των καλλιεργειών είναι πρωτοφανείς. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται ολοσχερώς.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την καλή διάθεση και την εργατικότητα των γεωπόνων του , που έσπευσαν στην περιοχή για μια πρώτη συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό οι στους αγρότες του Αλμυρού, της Ζαγοράς, της Μακρυρράχης και του Πουρίου που επλήγησαν από ασυνήθιστης έντασης καιρικά φαινόμενα».

Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε επικοινωνία με το δήμαρχο Ζαγοράς Π. Κουτσάφτη και με αγροτικούς φορείς του Ανατολικού Πηλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι οι , ιδιαίτερα στην καλλιέργεια κερασιών που βρίσκονται στην περίοδο συγκομιδής, είναι ολοσχερείς.

Πολύ μεγάλες είναι οι και στην καλλιέργεια μήλων.

Όπως πληροφορήθηκε ο βουλευτής, την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν με μικροποσότητες κάνναβης #μικροποσότητεςκάνναβης - https://t.co/HfotiZXRSk -

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

"Αλιεύοντας" την είδηση