Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ Phil HOGAN στην Αθήνα
Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ   Phil HOGAN στην Αθήνα

Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ Phil HOGAN στην Αθήνα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, , αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

Tην Πέμπτη 6/10, ο Επίτροπος Hogan θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου (ώρα 09.00).

Θα ακολουθήσει σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της ς των Ελλήνων, Νικόλαο Βούτση (ώρα 10.50) και αμέσως μετά ομιλία του Επιτρόπου στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ώρα 11.00).

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Hogan και ο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση για την καταχώρηση της «Φάβας Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) για την Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 16.45), ο Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Αγροτών COPA-COGECA που θα πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο “Divani Apollon Palace”, στη .

Την Παρασκευή 7/10, ο Επίτροπος Hogan θα ανοίξει τις εργασίες του “3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας” που οργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (ώρα 10.00, ξενοδοχείο “Divani Apollon Palace”, στη ). Η ομιλία του Επιτρόπου θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12.00, Μέγαρο ).

Με αφορμή την στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Hogan, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Ο γεωργικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο για την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης, αλλά και για τη νέων θέσεων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιφέρειες, παρόμοιες με αυτές που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό η Ελλάδα. Παράλληλα, οι τομείς της γεωργίας και των τροφίμων παρέχουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των τομέων αυτών από τη χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ς του Επιτρόπου Χόγκαν, με ένα πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων και ομιλιών. Η τελευταία διετία ήταν δύσκολη για την ευρωπαϊκή γεωργία. Οι δυσκολίες όμως αποτέλεσαν αφορμή για την διερεύνηση νέων αγορών και ευκαιριών ς των εκλεκτών προϊόντων της Ευρώπης, όπως η Φάβα Φενεού, ένα ακόμα ελληνικό προϊόν που πλέον προστατεύεται μέσω της νομοθεσίας της ΕΕ. Και είναι αυτά τα προϊόντα που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας στη χώρα μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση