Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επιλέχθηκαν οι 15 σπουδαστές από την Επιτροπή Υποτροφιών
Επιλέχθηκαν οι 15 σπουδαστές από την Επιτροπή Υποτροφιών

Επιλέχθηκαν οι 15 σπουδαστές από την Επιτροπή Υποτροφιών

Στηρίζει τα παιδιά αγροτών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Με διαφάνεια και αυστηρά κριτήρια πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 η επιλογή των 15 σπουδαστών, από τις συνολικά 65 αιτήσεις που κατατέθηκαν, στους οποίους θα δοθούν οι υποτροφίες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου. Οι σπουδαστές είναι παιδιά αγροτών – οικογενειών μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και αδυνατούν να σπουδάσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η επιλογή έγινε από την αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για αυτό το σκοπό, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και την συμμετοχή των μελών της επιτροπής, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δ.Νασίκα, του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικ. Πρίντζου, του εκπροσώπου της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού Ζερβού και του εκπροσώπου της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ανδρέα Σηκιώτη.

Η επιλογή των σπουδαστών έγινε με βάση, την οικονομική οικογενειακή κατάστασή τους, τον τόπο διαμονής και καταγωγής τους, την αγροτική ιδιότητα των οικογενειών οι οποίες είναι ταυτόχρονα και μέλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, ενώ ελήφθησαν υπόψη της επιτροπής και οι σοβαροί λόγοι υγείας των παιδιών ή των οικογενειών τους.

Επίσης η επιτροπή αποφάσισε η απονομή των υποτροφιών να πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ. στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Η οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί στα παιδιά θα ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ ανά μήνα και για συνολικά εννέα μήνες.

Κάθε χρόνο θα γίνεται η επιλογή των 15 φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ από το πρόγραμμα υποτροφίας εξαιρούνται φοιτητές που σπουδάζουν εντός σχολών της Θεσσαλίας και όσοι φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές, ιδιωτικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τα χωριά που εντάσσονται στο πρόγραμμα και στα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαμένουν με τις οικογένειές τους και όχι μόνον να έλκουν την καταγωγή τους από αυτά, είναι: Περίβλεπτο, Κοκκίνα, Άγιο Δημήτριο, Αερινό, Ελευθεροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Βελεστίνο, Χλόη, Μικρό Περιβολάκι, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κεραμίδι, Βένετο, Κανάλια, Κερασιά, Μελισσιάτικα, Διμήνι και Σέσκλο.

Η πρόεδρος της επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Πρίντζο, που για άλλη μια φορά επιδεικνύει πέραν του άρτιου επαγγελματισμού και την κοινωνική του ευαισθησία. Ως επιτροπή επιλέξαμε να δοθούν οι υποτροφίες με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρά κριτήρια, που είχαν να κάνουν με το οικογενειακό εισόδημα, λόγους υγείας, τόπος διαμονής, κ.ά.

Σε δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι μας, τέτοιες πρωτοβουλίες χρήζουν την συμπαράσταση και στήριξη όλων μας και εύχομαι και άλλοι φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου με απώτερο σκοπό την σημαντική βοήθεια προς τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Θέλω τέλος να ευχηθώ στους νέους σπουδαστές πολλές επιτυχίες στη νέα τους εκπαιδευτική προσπάθεια και καλή σταδιοδρομία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου τόνισε: «ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των υποτροφιών 15 παιδιών, πιστεύουμε με αξιοκρατικά κριτήρια και με πλήρη διαφάνεια. Η επιτροπή που συστάθηκε για αυτό το σκοπό έλαβε την απόφαση ομόφωνα.

Ως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου είμαι ευτυχής που ο Συνεταιρισμός έχει τη δυνατότητα σε τέτοιες δύσκολες εποχές που περνά η κοινωνία μας να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού ανθρώπους και δη νέους που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης. Εύχομαι στα παιδιά αυτά καλή πρόοδο και καλή δύναμη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση