Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επένδυση 7,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση στο θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα
Επένδυση 7,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση στο θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα

Επένδυση 7,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση στο θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα

 

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή επενδύει πάνω πό 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της ς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στους τομείς της θάλασσας και της ναυτιλίας.

H σε τομείς όπως η υδατο, η βιοτεχνολογία ή η ωκεάνια έχει ζωτική σημασία για την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας, όπως αναγνωρίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την Καινοτομία στο πλαίσιο της Γαλάζιας Οικονομίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν ορισμένα εμπόδια, όπως η έλλειψη επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης και η μη επαρκής επένδυση στην ανάπτυξη γνώσεων και τεχνολογίας.

Τα κονδύλια που ανακοινώθηκαν στις 5/4 διατίθενται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και χωρίζονται σε προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων που επικεντρώνονται στους βασικούς τομείς στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο: δεξιότητες, και τεχνολογία.

Ο Επίτροπος για το , τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία, Karmenu Vella επεσήμανε τα εξής: «Με τις εν λόγω προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ακόμα ένα βήμα για τη δημιουργία συνθηκών για τη γαλάζια ανάπτυξη στην Ευρώπη. Αναπτύσσουμε δεξιότητες. Ανταμείβουμε τη . Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την τεχνολογία. Οπλισμένη με τα στοιχεία αυτά, είμαι πεπεισμένος ότι η ευρωπαϊκή θαλάσσια βιομηχανία μπορεί να καταστεί παγκόσμια πρωτοπόρος στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση