Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Επανέρχεται η μεγάλη επένδυση της ΕΒΟΛ
Επανέρχεται η μεγάλη επένδυση της ΕΒΟΛ

Επανέρχεται η μεγάλη επένδυση της ΕΒΟΛ

 

Πριν από 2 χρόνια περίπου, υπήρξε μια πρώτη αρχική συζήτηση με αλυσίδες Super Market για την υλοποίηση  επιδοτούμενης επένδυσης ύψους 10 εκ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων (ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο  τυποποιητήριο ξηρών καρπών (, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων (φακές, , φασόλια, κουκιά).

Το θέμα αυτό σήμερα έχει ωριμάσει και υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις επιτυχίας μιας τέτοιας επένδυσης.

Σήμερα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, συνεχώς αυξανόμενο για την καλλιέργεια και μεταποίηση αρωματικών φυτών και βοτάνων καθώς και για την τυποποίηση ξηρών καρπών και οσπρίων.

ια το σημαντικό αυτό θέμα, ο πρόεδρος   ικήτας Πρίντζος συζητά εδώ και 3 μήνες περίπου με μεγάλη αλυσίδα, η οποία έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς επίσης και με εταιρεία διανομής, η οποία διανέμει  σε 1.000 περίπου του Λεκανοπεδίου ς.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον για το θέμα αυτό έχει δείξει και η ΣΕΚΕ μέσω του γενικού της διευθυντή, προέδρου της ΣΑΣΟΕΕ και πρώην υπουργού   Α. Κοντού, η οποία  εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην επένδυση.

Παράλληλα υπήρξαν και συζητήσεις με την εξαγωγική εταιρεία τεραστίου μεγέθους,  SUNEL, της οποίας μία από τις πολλές δραστηριότητες της είναι η εμπορία των ως άνω προϊόντων  σε όλο τον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δραστηριοποιείται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην και εδρεύει στην Σμύρνη.

Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν στην Ξάνθη, παρουσία και του προέδρου   ικ.Πρίντζου, ήταν πολύ θετικές και υπήρξε εκ μέρους της  SUNEL ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτή την επένδυση.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται επίσκεψη του   Αλ. Κοντού και του   Νικ.Πρίντζου στην Σμύρνη, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι συζητήσεις για την επένδυση στην οποία σημαντικό ρόλο θα έχει ο ΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Η επένδυση έχει προγραμματιστεί  να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου (σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων) και από την ήδη συνταχθείσα μελέτη προκύπτει σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τις 80.

Το τελευταίο διάστημα τόσο δε σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος   Νικήτας Πρίντζος συνάντησε πάρα πολλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα πιο πάνω και είχε χρήσιμες και ουσιαστικές συζητήσεις.

Ορισμένοι εξ' αυτών εξέφρασαν και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ως άνω εταιρεία.

Θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις μετά και την επίσκεψη του κ. Κοντού και του κ. Πρίντζου στην Σμύρνη  και εφόσον αυτό ευοδωθεί θα υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στο Βόλο, όπου θα δοθούν σχετικές ανακοινώσεις.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση