Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ένταξη των αχλαδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αποζημίωσης
Ένταξη των αχλαδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αποζημίωσης

Ένταξη των αχλαδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αποζημίωσης

Επιστολή δημάρχου Ρήγα ου Δημήτρη ασίκα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την ένταξη  των αχλαδοπαραγωγών του Δήμου σε πρόγραμμα αποζημίωσης, λόγω της φετινής  χαμηλής παραγωγής και εσοδείας ζητά ο δήμαρχος Ρήγα ου,  Δημήτρης ασίκας με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,   Βορίδη Μαυρουδή.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος , μεταξύ άλλων,  αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, εκτιμώντας την πρόθεσή σας για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Στον Δήμο   και κυρίως στην Κοινότητα Βελεστίνου, η αχλαδιά (κυρίως η ποικιλία Κρυστάλλι) εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια και σημαντική για την οικονομική της περιοχής καλλιέργεια και τα αχλάδια είναι γνωστά για την ποιότητά τους και περιζήτητα στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, φέτος η παραγωγή είναι χαμηλή έως πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα οι να ασφυκτιούν οικονομικά και να διακυβεύεται ακόμη και το μέλλον της καλλιέργειας.

Η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολη, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου προηγήθηκε πρόβλημα στην παραγωγή αχλαδιών και τα προηγούμενα έτη, η οικονομική συγκυρία δεν είναι καθόλου ευνοϊκή  και το κόστος παραγωγής αυξάνει συνεχώς.

Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα, επανερχόμενοι,  παρακαλούμε να επιληφθείτε της ένταξης των αχλαδοπαραγωγών του Δήμου μας σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να αποζημιωθούν, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες τους και να είναι σε θέση να συνεχίσουν την καλλιέργεια αχλαδιάς».

Την επιστολή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, συνοδεύει έγγραφο του ΓΠΣ Βελεστίνου για το συγκεκριμένο θέμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση