Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ένταξη των αχλαδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αποζημίωσης
Ένταξη των αχλαδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αποζημίωσης

Ένταξη των αχλαδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αποζημίωσης

Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την ένταξη  των αχλαδοπαραγωγών του Δήμου σε αποζημίωσης, λόγω της φετινής  χαμηλής παραγωγής και εσοδείας ζητά ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου,  Δημήτρης Νασίκας με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,   Βορίδη Μαυρουδή.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, μεταξύ άλλων,  αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, εκτιμώντας την πρόθεσή σας για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου  και κυρίως στην Κοινότητα υ, η αχλαδιά (κυρίως η ποικιλία Κρυστάλλι) εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια παραδοσιακή και σημαντική για την οικονομική ζωή της περιοχής καλλιέργεια και τα αχα είναι γνωστά για την ποιότητά τους και περιζήτητα στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, φέτος η παραγωγή είναι χαμηλή έως πολύ χαμηλή, με οι να ασφυκτιούν οικονομικά και να διακυβεύεται ακόμη και το της καλλιέργειας.

Η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολη, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου προηγήθηκε πρόβλημα στην παραγωγή αχλαδιών και τα προηγούμενα έτη, η οικονομική συγκυρία δεν είναι καθόλου ευνοϊκή  και το κόστος παραγωγής αυξάνει συνεχώς.

Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με την προηγούμενη του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα, επανερχόμενοι,  παρακαλούμε να επιληφθείτε της ένταξης των αχλαδοπαραγωγών του Δήμου μας σε κάποιο ώστε να αποζημιωθούν, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες τους και να είναι σε θέση να συνεχίσουν την παραδοσιακή καλλιέργεια αχλαδιάς».

Την επιστολή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, συνοδεύει έγγραφο του ΠΣ υ για το συγκεκριμένο θέμα.

"Αλιεύοντας" την είδηση