Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς
Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

 

Την κτβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας () ύψους 10,2 εκατ. στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε  ο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση με βουλευτές.

Επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, ς, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό να διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. , το οποίο δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 μετά από επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους.

Σταύρος Αραχωβίτης: Προχωράμε στην άρση αρνητικών μέτρων

όπως η μείωση των συντάξεων και η επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί

 

 Στην κατάργηση αρνητικών μέτρων που νομοθετήθηκαν λόγω αναγκαιότητας, όπως η μείωση των συντάξεων και η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, αναφέρθηκε στην  του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει τις εν λόγω ρυθμίσεις, ψηφίστηκε στο σύνολό του με ευρεία πλειοψηφία από τους βουλευτές.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση