Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ενημερωτική ημερίδα για την παραγωγή αειφορικών αιγοπροβατοτροφικών προϊόντων
Ενημερωτική ημερίδα για την παραγωγή αειφορικών αιγοπροβατοτροφικών προϊόντων

Ενημερωτική ημερίδα για την παραγωγή αειφορικών αιγοπροβατοτροφικών προϊόντων

Ενημερωτική ημερίδα αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου: ‘Ανάπτυξη και αποτίμηση εξοπλισμού και κατασκευαστικών πρακτικών για την παραγωγή αειφορικών αιγοπροβατοτροφικών προϊόντων’ θα παργματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στις 12:00 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Westfalia Technologies AE. στο 6ο χλμ Λάρισας Αθήνας.

H εταιρεία WESTFALIA TECHNOLOGIES A.E σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτεχνολογίας του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του και την αιγοπροβατοτροφική μονάδα Κτηνοτροφική Α.Ε. προχώρησε σε έρευνα για την ανάπτυξη – τροποποίηση προϊόντων κτηνοτροφικού εξοπλισμού, αλλά και κατασκευαστικών πρακτικών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος (kg γάλατος), βελτιώνοντας ταυτόχρονα το εσωτερικό μικροκλίμα των κτηνοτροφικών κτιρίων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υγείας και την της παραγωγικότητας των ζώων.

Η έρευνα χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013.

Στο πλαίσιο του έργου αναλύθηκαν και δοκιμάσθηκαν τεχνικές και τεχνολογίες για:

• Τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών (ποιότητα αέρα και κλιματικές συνθήκες) που επικρατούν εντός των αιγοπροβατοστασίων.

• Τη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία των αιγοπροβατοστασίων.

• Τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των αιγοπροβατοστασίων.

• Την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και διαχειριστικών εργαλείων στην παραγωγική διαδικασία των εκτροφών (αυξημένη παραγωγή γάλατος βελτιωμένης ποιότητας).

Περισσότερες πληροφορίες: 2410571780-1.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση