Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών
Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών

Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου πργμτοποιήθηκε με επιτυχία στο Αγρόκτημα της Σχολής εωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, ενημερωτική εκδήλωση για τους αγρότες (κυρίως δενδροκαλλιεργητές) με θέμα «Βέλτιστη πρακτική Διαχείρισης για τη μείωση της διασποράς του ψεκαστικού νέφους στη χρήση φυτοπροστατευτικών».

Η εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα εωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Αθανασίου Χρήστο και την ομάδα του, σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (Φ) και το Γεωπονικό Σύλλογο , και ενόψει της αναμενόμενης πιστος των ψεκαστικών.

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση συμμετείχε πλήθος αγροτών, γεωπόνοι της περιοχής και γενικότερα άνθρωποι του χώρου.

Στη διάρκεια της ς έγινε επίδειξη του ορθού τρόπου ρύθμισης του ψεκαστικού, με σκοπό τη μεγιστο της αποτελεσματικότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εξάλλου τα παραπάνω, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κύριος Νασίκας, αποτελούν προτεραιότητα του Δήμου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση