Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών
Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών

Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με στο Αγρόκτημα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, ενημερωτική για τους αγρότες (κυρίως δενδροκαλλιεργητές) με θέμα «Βέλτιστη πρακτική Διαχείρισης για τη μείωση της διασποράς του ψεκαστικού νέφους στη χρήση φυτοπροστατευτικών».

Η οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Αθανασίου Χρήστο και την ομάδα του, σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) και το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, και ενόψει της αναμενόμενης πιστοποίησης των ψεκαστικών.

Στην ενδιαφέρουσα συμμετείχε πλήθος αγροτών, γεωπόνοι της περιοχής και γενικότερα άνθρωποι του χώρου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε επίδειξη του ορθού τρόπου ρύθμισης του ψεκαστικού, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εξάλλου τα παραπάνω, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κύριος Νασίκας, αποτελούν προτεραιότητα του Δήμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση