Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ενημέρωση αγροτών για την Κάρλα
Ενημέρωση αγροτών για την Κάρλα

Ενημέρωση αγροτών για την Κάρλα

Στο πλαίσιο του Έργου “Ενημέρωση, και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για τη προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικος Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – υ (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.) – KarlaSchool”, που χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, έγινε «Workshops ς αγροτών, ομάδων γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας». Η ενημέρωση έγινε το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου, από την εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, στον φιλόξενο χώρο του υ Λιμναίου Πολιτισμού Βοιβηίδος – Κάρλας, στα .

Τα θέματα που αναπτυχθήκαν ήταν: Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων/λιπασμάτων, Άρδευση – Εξοικονόμηση αρδευτικού νερού, Χρήση ΑΠΕ στη γεωργία, Σχέδια βελτίωσης, Νιτρορύπανση, Βιολογική γεωργία, Δίκτυο NATURA, Χρηματοδοτήσεις, Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων – εξοπλισμός, Χρήση ΑΠΕ στην κτηνοτροφία, Βιολογική κτηνοτροφία, Βοσκότοποι, Πολλαπλή συμμόρφωση.

Σκοπός ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέσω της ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, για τις συνέργειες μεταξύ της περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ς με την συν και την αξιοποίηση των ερευνών,  που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, σε συν με  τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας. Οι συμμετέχοντες βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι, διότι άκουσαν και συζήτησαν για θέματα καινούρια και γνωστά (η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως), έμαθαν για νέες εφαρμογές και δυνατότητα αξιοποίησης των «άχρηστων» απορριμμάτων, με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση   για άλλους σκοπούς. Οι παρατηρήσεις τους καταγραφήκαν, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελός τους. Το αυτό είχε επαναληφτεί πέρσι για πενήντα αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους).

Η επόμενη δράση του Έργου είναι ενημέρωση εκπαιδευτικών το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση