Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ενημέρωση αγροτών για την Κάρλα
Ενημέρωση αγροτών για την Κάρλα

Ενημέρωση αγροτών για την Κάρλα

Στο πλαίσιο του Έργου “Ενημέρωση, και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για τη προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.) – KarlaSchool”, που χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, έγινε «Workshops ενημέρωσης αγροτών, ομάδων γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας». Η έγινε το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου, από την εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Βοιβηίδος – Κάρλας, στα Κανάλια.

Τα θέματα που αναπτυχθήκαν ήταν: Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων/λιπασμάτων, Άρδευση – Εξοικονόμηση αρδευτικού νερού, Χρήση ΑΠΕ στη γεωργία, Σχέδια βελτίωσης, Νιτρορύπανση, Βιολογική γεωργία, Δίκτυο NATURA, Χρηματοδοτήσεις, Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων – εξοπλισμός, Χρήση ΑΠΕ στην κτηνοτροφία, Βιολογική κτηνοτροφία, Βοσκότοποι, Πολλαπλή συμμόρφωση.

Σκοπός ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέσω της ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, για τις συνέργειες μεταξύ της περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης με την και την αξιοποίηση των ερευνών,  που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, σε με  τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας. Οι συμμετέχοντες βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι, διότι άκουσαν και συζήτησαν για θέματα καινούρια και γνωστά (η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως), έμαθαν για νέες εφαρμογές και δυνατότητα αξιοποίησης των «άχρηστων» απορριμμάτων, με την και την επαναχρησιμοποίηση   για άλλους σκοπούς. Οι παρατηρήσεις τους καταγραφήκαν, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελός τους. Το σεμινάριο αυτό είχε επαναληφτεί πέρσι για πενήντα αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους).

Η επόμενη δράση του Έργου είναι εκπαιδευτικών το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση