Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ / Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας
Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας

Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας

Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 12:30.

H πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), το Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Θεσσαλίας και 9 τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα (Πηνειού, Ταουσάνης, Ενιπέα, Σελλάνων, Σοφάδων, Τιτανίου, Δαµασίου, Ματιού Τυρνάβου, Αγ. Σοφίας).

Η πρώτη αγροτική Εν.Κοιν. έχει ως βασικό στόχο να μειώσει το κόστος παραγωγής για άρδευση στις Θεσσαλικές καλλιέργειες κατά 80% μέσα στα επόμενα χρόνια, την ενέργεια που χρησιμοποιείται για αντιπλημμυρική προστασία στα κεντρικά αντλιοστάσια και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο θεμελίωσης του ιστού όπου θα τοποθετηθεί η πρώτη Ελληνική Ανεμογεννήτρια EW 16 θέτις του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG) αλλά και της εγκατάστασης Φ/Β πάρκου ισχύος 1MW που θα καλύψει την πρώτη φάση πιλοτικής λειτουργίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, από την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα Δημοκρατικά Κοινοβουλευτικά κόμματα.

Επίσης εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων, Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων και Εταιριών, τοπικοί άρχοντες, αγρότες και κτηνοτρόφοι – μέλη της Εν. Κοιν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ξεπερασμένη πρακτική της «δωρεάς» της ΑΓΕΤ και οι πρόθυμοι βαστάζοι βουλευτές της ΝΔ - https://t.co/udXs6q2Xp0 -

  • Καταστράφηκε αγροτικό όχημα από φωτιά στον Δρυμώνα Αλμυρού - https://t.co/VVCPdJHUZy -

  • Συνελήφθη στη Σκόπελο για παράνομη περίφραξη σε οικόπεδο - https://t.co/vqDIT5xtWO -

"Αλιεύοντας" την είδηση