Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας
Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας

Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας

Εκδήλωση γι την επίσημη ένρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα ς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 12:30.

Η πρώτη αγροτική Εν.Κοιν. έχει ως βασικό στόχο να μειώσει το κόστος παραγωγής για στις Θεσσαλικές καλλιέργειες κατά 80% μέσα στα επόμενα χρόνια, την ενέργεια που χρησιμοποιείται για στα κεντρικά αντλιοστάσια και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο θεμελίωσης του ιστού όπου θα τοποθετηθεί η πρώτη Ελληνική Ανεμογεννήτρια EW 16 θέτις του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG) αλλά και της εγκατάστασης Φ/Β πάρκου ισχύος 1MW που θα καλύψει την πρώτη φάση πιλοτικής λειτουργίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ς, από την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα Δημοκρατικά Κοινοβουλευτικά κόμματα.

Επίσης εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων, Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων και Εταιριών, τοπικοί άρχοντες, αγρότες και – μέλη της Εν. Κοιν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση