Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας
Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας

Έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας

Εκδήλωση γι την επίσημη ένρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 12:30.

Η πρώτη αγροτική Εν.Κοιν. έχει ως βασικό στόχο να μειώσει το κόστος παραγωγής για άρδευση στις Θεσσαλικές καλλιέργειες κατά 80% μέσα στα επόμενα χρόνια, την ενέργεια που χρησιμοποιείται για αλημμυρική προστασία στα κεντρικά αντλιοστάσια και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας.

Η θα πραγματοποιηθεί στο χώρο θεμελίωσης του ιστού όπου θα τοποθετηθεί η πρώτη Ελληνική Ανεμογεννήτρια EW 16 θέτις του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG) αλλά και της εγκατάστασης Φ/Β υ ισχύος 1MW που θα καλύψει την πρώτη φάση πιλοτικής λειτουργίας.

Την θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, από την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Αξιωματική Αολίτευση, τα Δημοκρατικά Κοινοβουλευτικά .

Επίσης εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων, Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων και Εταιριών, τοπικοί άρχοντες, αγρότες και κτηνοτρόφοι – μέλη της Εν. Κοιν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση