Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έναρξη εφαρμογής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων
Έναρξη εφαρμογής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων

Έναρξη εφαρμογής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς ς ς ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 8670/83089/1-8-2017 Υπουργική Απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 18η Σεπτεμβρίου 2017 η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Κατά συνέπεια από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, η πώληση επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα διενεργείται μόνον εφόσον έχει εκδοθεί συνταγή και μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθος χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Επισημαίνεται ότι η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά και τα είδη, καθώς και τις ήσσονος σημασίας, για τις οποίες ισχύει η υποχρέωση τήρησης της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Όσον αφορά για τις καλλιέργειες, που θεωρούνται  ήσσονος σημασίας, η Υπηρεσία μας θα ενημερώσει με νεότερο Τύπου, ύστερα από τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο, την οποία θα εκδώσει το .

Διευκρινίζεται ότι, σε μεγέθη συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων που:

α) προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν υπερβαίνει τα χίλια τετραγωνικά μέτρα (1.000 τ.μ.) και

β) δεν φέρουν εικονόγραμμα κινδύνου με νεκροκεφαλή και χιαστί οστά,

θα εκδίδεται συνταγή ή εναλλακτικά κατά τη στιγμή της πώλησης θα γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή στην υπηρεσία της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων, η οποία υπέχει θέση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου αναφέροντας πλήρως τα στοιχεία του επιστήμονα που την εξέδωσε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση