Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έλεγχοι σε καλλιέργειες σκληρού σίτου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Έλεγχοι σε καλλιέργειες σκληρού σίτου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έλεγχοι σε καλλιέργειες σκληρού σίτου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Eπιτόπιους ελέγχους σε κλλιέργειες σκληρού σίτου γι την της υγιεινής κατάστασης των φυτών πραγματοποιούν γεωπόνοι της  Διεύθυνσηw Αγροτικής Οικονομίας της .

Οι μέχρι στιγμής παρατηρήσεις των γεωπόνων της Υπηρεσίας δείχνουν ότι η υγιεινή κατάσταση των σιτοκαλλιεργειών στις οποίες εφαρμόστηκαν ψεκασμοί με μυκητοκτόνα, χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές καλή.

Τοπικά και κυρίως στις καλλιέργειες που δεν έχουν ψεκαστεί με μυκητοκτόνα, έχουν παρατηρηθεί προσβολές από τις μυκητολογικές ασθένειες Σεπτορίωση και Ελμινθοσπορίωση, προσβολές οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες.

Επειδή ο των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και η σημαντική άνοδος της θερμοας ευνόησαν την ανάπτυξη των παραπάνω ασθενειών, ενημερώνουμε τους σιτοπαραγωγούς της Π.Ε. ς ότι θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ελέγχοντας τις καλλιέργειές τους επισταμένως για προσβολές, ώστε έγκαιρα – εφόσον χρειαστεί – να επέμβουν με μυκητοκτόνα.

Η χημική εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαία, τότε αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί με εγκεκριμένο μυκητοκτόνο τηρώντας το προβλεπόμενο όριο ημερών ψεκασμού πριν τη συγκομιδή, για την αποφυγή εύρεσης υπολειμμάτων στα παραγόμενα . Η απόφαση για ψεκασμό θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση