Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ελαιόλαδο: Το ενωσιακό καθεστώς στήριξης μετριάζει την πίεση στην αγορά  
Ελαιόλαδο: Το ενωσιακό καθεστώς στήριξης μετριάζει την πίεση στην αγορά   

Ελαιόλαδο: Το ενωσιακό καθεστώς στήριξης μετριάζει την πίεση στην αγορά  

Το καθεστώς ενίσχυσης της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκε σήμερα με τον τελευταίο διαγωνισμό.

 Το καθεστώς κάλυψε συνολική ποσότητα 213.500 τόνων ελαιολάδου, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 27 % των συνολικών αποθεμάτων της στις αρχές της περιόδου εμπορίας 2019/20. Ο τέταρτος και τελευταίος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με μέγιστη ενίσχυση ύψους 0,83 EUR ανά τόνο για το εξαιρετικό παρθένο , το παρθένο και το ελαιόλαδο λαμπάντε, για ποσότητα 41.600 τόνων, η οποία θα αποθηκευτεί για διάστημα 180 ημερών. 

 Ο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από μήνες ανισορροπίας στην του ελαιολάδου, είμαι περήφανος για την θετική ολοκλήρωση του τελευταίου διαγωνισμού στο πλαίσιο του καθεστώτος ενίσχυσης της ιδιωτικής αποθεματοποίησης. Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε πλήρως τον αντίκτυπο του μέτρου στήριξης, αλλά είναι ήδη ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των τιμών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για μια ακόμη φορά, απέδειξε τη δέσμευσή της για τη στήριξη των Ευρωπαίων γεωργών, ιδίως όταν έρχονται αντιμέτωποι με διατάραξη της αγοράς.» Η Επιτροπή θα συνεχίσει να επαγρυπνεί και να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην του ελαιολάδου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

  • Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ανεπεξέργαστα #λύματα και βαρέα μέταλλα εντοπίστηκαν στο Αγκρίστρι… - https://t.co/68GnGTbqRb -

  • Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Βόλο - https://t.co/6k1NftGqEZ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση