Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Εκπαιδευτικά προγράμματα για το ελαιόλαδο
Εκπαιδευτικά προγράμματα για το ελαιόλαδο

Εκπαιδευτικά προγράμματα για το ελαιόλαδο

Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το ελαιόλαδο που είναι Πιστοποιημένα από τον Διαπιστευμένο (ως προς ISO 17024) Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης STAREGISTER.

“Olive Oil Enthusiast” (2 ημέρες – 16 ώρες)
ΑΘΗΝΑ: 10 – 11 Οκτωβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3 – 4 Οκτωβρίου

“Pro Olive Oil Expert” (5 ημέρες, 40 ώρες)
ΑΘΗΝΑ: 10 – 11 και 16 – 18 Οκτωβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3 – 7 Οκτωβρίου

Οι ώρες διεξαγωγής είναι 09:00-17:00 για κάθε ημέρα.

Ολοκληρώνοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η στην γραπτή και γευσιγνωστική (μόνο για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”) εξέταση, επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να εγγραφούν σαν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στις αντίστοιχες βαθμίδες Πιστοποίησης, στον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης STAREGISTER.

Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της βαθμίδας “Olive Oil Enthusiast”, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τα βασικά ιστορικά στοιχεία, την παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, την ελαιο και παραγωγή, την ελαιοποίηση, τους διεθνείς κανονισμούς, τις κατηγορίες και τα κριτήρια ποιότητας, το λεξιλόγιο της οργανοληπτικής μεθόδου, την τυποποίηση, αποθήκευση, συσκευασία, συντήρηση, διατροφική αξία του ελαιολάδου, την επισήμανση στην συσκευασία, τις καλές πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν σε ελαιοσυγκομιδή, ελαιοτριβείο, αποθήκευση και τυποποίηση προκειμένου να παραχθεί ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, τις Ελληνικές ποικιλίες, την μέθοδο οργανοληπτικής αξιολόγησης, επιπλέον θέματα που αφορούν τον καταναλωτή καθώς και την γευστική αρμονία ελαιολάδου και φαγητού, θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τα ελαιοτριβεία και την συμμετοχή τους στην ποιότητα του ελαιολάδου, ενώ θα μάθουν να ξεχωρίζουν τις κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων, όπως και τις θετικές αλλά και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου μέσα από οργανοληπτικές δοκιμές.

Επιπλέον, για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, θα εκπαιδευτούν σε βάθος στην οργανοληπτική αξιολόγηση, την επίδραση των χημικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου στην γεύση και την ποιότητα, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του παρθένου ελαιολάδου, τις κυριότερες Ελληνικές και ξενικές ποικιλίες ελιάς (τόσο από το βόρειο όσο και από το νότιο ημισφαίριο), τα πρότυπα πιστοποίησης (ISO 22000, HACCP, BRC κτλ. και την εφαρμογή τους στο ελαιοτριβείο, στην τυποποίηση, αποθήκευση και μεταφορά του ελαιολάδου) την ελαιολάδου, τις χημικές αναλύσεις που απαιτούν οι κύριες χώρες στόχοι εξαγωγών, την αποβλήτων, τις μεθόδους ανίχνευσης της νοθείας στο ελαιόλαδο, τα κριτήρια ποιότητας, το βιολογικό ελαιόλαδο, για την βιο και διατροφική αξία του ελαιολάδου, τους Ελληνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου, τις κυριότερες Ελληνικές και Διεθνείς Εκθέσεις ελαιολάδου, για θέματα ς και marketing, καλές και κακές πρακτικές στην του ελαιολάδου εντός και εκτός Ελλάδος μέσα από την ειδική ενότητα για εξαγωγές, τον ρόλο των , θα παρουσιαστούν οι απαιτήσεις για γευστικές δοκιμές ελαιολάδου και θα δοκιμάσουν πλήθος (περίπου 70!) Ελληνικών και Ξένων ελαιολάδων (και επιπλέον ελαιολάδων που τυχόν παράγουν ή τυποποιούν οι συμμετέχοντες αν το επιθυμούν).

Η ανωτέρω θεωρία και στις δύο εκπαιδευτικές ενότητες, εμπλουτίζεται με δεκάδες video και εκατοντάδες φωτογραφίες με καλές και κακές πρακτικές, από όλο τον κόσμο, προκειμένου να βοηθηθούν οι εκπαιδευόμενοι με παρα να κατανοήσουν την θεωρία.

Όλες οι ασκήσεις και οι οργανοληπτικές δοκιμές διεξάγονται με τα ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου, τα οποία καλύπτουν τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Ελαιολάδου.

Σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο αριθμός των ατόμων δεν θα ξεπερνά αυστηρά τα 12 άτομα και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τις προεγγραφές.

Σε Ποιους Απευθύνεται:
Τα συγκεκριμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της ς, σε φοιτητές, καλλιεργητές, στελέχη εργαστηρίων, συμβούλους, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το ελαιόλαδο και την γευσιγνωσία του.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού τομέα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Olive Oil Enthusiast”, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του ελαιολάδου να διεισδύσουν στον κόσμο των μυστικών του.
Αντίστοιχα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο του ελαιολάδου, την τυποποίηση και τις εξαγωγές, ή σε όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στην οργανοληπτική αξιολόγησή του.

Για την συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία των συμμετεχόντων σε γνώσεις ελαιολάδου ή γευσιγνωσίας.
Επαγγελματική Καταξίωση.

Το μοναδικό εγκεκριμένο Πιστοποιητικό του Διαπιστευμένου ως προς ISO 17024, Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών STAREGISTER, αποτελεί μεγάλο επαγγελματικό εφόδιο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Για προεγγραφές και για σύντομο χρονικό διάστημα ισχύουν ειδικές τιμές προσφοράς!
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την έγκαιρη προεγγραφή σας, επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες, στο 210 9945945 ή στο sales@paratuseurope.eu

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση