Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έχυσαν γάλα και έκαψαν άχυρο κτηνοτρόφοι στη Λάρισα
Έχυσαν γάλα και έκαψαν άχυρο κτηνοτρόφοι στη Λάρισα

Έχυσαν γάλα και έκαψαν άχυρο κτηνοτρόφοι στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ρήγα Φεραίου στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας διοργανώνουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Ένωση Κτηνοτρόφων.

Εν τω μεταξύ,σήμερα κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου έχυσαν γάλα και έβαλαν φωτιά αχυρόμπαλες, διαμαρτυρόμενοι για μία σειρά μέτρων που είναι κοινά με τους γεωργούς, αλλά και άλλα που αφορούν τους ίδιους.

Επιπλέον αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρετοιμασίες τους άμεσα για κάθοδο στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Και να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «αν τα αιτήματα τους έως τις 7/2 δεν απαντηθουν θετικά από την κυβέρνηση».

Οι ξεχωριστές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων αποφασίστηκαν σε μια προσπάθεια να εκφραστούν τα ειδικά τους αιτήματα καλύτερα .

Τα προβλήματα και αιτήματά τους που συζητήθηκαν στην γενική συνέλευση του Τυρνάβου πριν από δυο εβδομάδες είναι:

-Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με την κακοκαιρία και το βασικό αίτημα τους είναι η άμεση αποζημίωση τους μέσω De Minimis.

-Το φορολογικό και το ασφαλιστικό που θα είναι η ταφόπλακα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στο θέμα του ασφαλιστικού συζητήθηκε η απαίτηση για αυτονόμηση του ΟΓΑ.

-Ακόμη συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων με τη συνδεδεμένη, την εξισωτική παλαιότερων ετών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά από τον καταρροϊκό πυρετό.

-Το θέμα με τον ΕΛΓΑ και η πάγια θέση των κτηνοτρόφων αποβλέπει στον διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε αγροτικό και κτηνοτροφικό και αλλαγή του κανονισμού του.

Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη για την πορεία των συζητήσεων για τη δημιουργία της διεπαγγελματικής στη Φέτα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση