Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έχυσαν γάλα και έκαψαν άχυρο κτηνοτρόφοι στη Λάρισα
Έχυσαν γάλα και έκαψαν άχυρο κτηνοτρόφοι στη Λάρισα

Έχυσαν γάλα και έκαψαν άχυρο κτηνοτρόφοι στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην στη , έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας διοργανώνουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Εν τω μεταξύ,σήμερα κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου έχυσαν γάλα και έβαλαν αχυρόμπαλες, διαμαρτυρόμενοι για μία σειρά μέτρων που είναι κοινά με τους γεωργούς, αλλά και άλλα που αφορούν τους ίδιους.

Επιπλέον αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρετοιμασίες τους άμεσα για κάθοδο στο Μέγαρο στην Αθήνα. Και να ζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «αν τα αιτήματα τους έως τις 7/2 δεν απαντηθουν θετικά από την κυβέρνηση».

Οι ξεχωριστές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων αποφασίστηκαν σε μια προσπάθεια να εκφραστούν τα ειδικά τους αιτήματα καλύτερα .

Τα προβλήματα και αιτήματά τους που συζητήθηκαν στην του Τυρνάβου πριν από δυο εβδομάδες είναι:

-Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με την κακοκαιρία και το βασικό αίτημα τους είναι η άμεση αποζημίωση τους μέσω De Minimis.

-Το φορολογικό και το ασφαλιστικό που θα είναι η ταφκα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στο θέμα του ασφαλιστικού συζητήθηκε η απαίτηση για αυτονόμηση του ΟΓΑ.

-Ακόμη συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων με τη συνδεδεμένη, την εξισωτική παλαιότερων ετών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά από τον καταρροϊκό πυρετό.

-Το θέμα με τον και η πάγια θέση των κτηνοτρόφων αποβλέπει στον διαχωρισμό του σε και κτηνοτροφικό και αλλαγή του κανονισμού του.

Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη για την πορεία των συζητήσεων για τη δημιουργία της διεπαγγελματικής στη Φέτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση