Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους πληγέντες αγρότες της Ν. Αγχιάλου
Δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους πληγέντες αγρότες της Ν. Αγχιάλου

Δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους πληγέντες αγρότες της Ν. Αγχιάλου

Την Τετάρτη, 16 Ιουνίου , ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  , σε συνέχεια πρόσκλησης από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου και από της περιοχής, βρέθηκε στις αγροτικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής του τέως Δήμου Ν. Αγχιάλου, οι οποίες και επλήγησαν προ ημερών από χαλάζι, καταστρέφοντας σημαντικό μέρος της παραγωγής.

Ειδικότερα, μαζί με τους της περιοχής, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν υποστεί , ενώ ακολούθησε και ανοικτή συζήτηση κατά την οποία ενημέρωσε τους αγρότες της περιοχής για τις προβλεπόμενες διαδικασίες που δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς από τον ΕΛΓΑ, αλλά και για την πορεία των αποζημιώσεων και των μέτρων στήριξης που αφορούν τον «Ιανό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο  , σημείωσε πως «[…] δυστυχώς η ευρύτερη περιοχή του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου, περιλαμβάνοντας πέραν από αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Νέας Αγχιάλου και αυτές σε Μικροθήβες και , ενώ σε αυτές προστίθεται άλλες στο Κρόκιο, επλήγησαν και φέτος το καλοκαίρι από χαλάζι, όπως και πέρυσι. Ήδη από την πρώτη στιγμή έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να προσδιορίσει την περίμετρο και την έκταση της ζημιάς από το χαλάζι σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες της περιοχής. Άμεσα, από σήμερα, ξεκινά η δηλωτική διαδικασία από τους αγρότες που επλήγησαν μέσω της ανταποκρίτριας του ΕΛΓΑ στην περιοχή, η οποία και θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες. Και, όπως προβλέπεται, στη συνέχεια τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή για να κάνουν τις σχετικές εκτιμήσεις και αξιολογήσεις των ζημιών από το χαλάζι, ώστε να δρομολογηθεί με ταχείς ρυθμούς η προβλεπόμενη διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, όπως πραγματοποιήθηκε και την περασμένη χρονιά που η περιοχή είχε πληγεί πάλι από χαλάζι τον Αύγουστο. Άλλωστε, ο ΕΛΓΑ, υπό την νέα του διοίκηση όλη αυτή τη περίοδο, έχει δείξει πρωτοφανή αντανακλαστικά, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ανταποκρινόμενος στον ρόλο του δίπλα στον Έλληνα αγρότη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα υπάρχει ανά τακτά διαστήματα η σχετική […]».

Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ενημέρωσε τους αγρότες της περιοχής για την πορεία των επιχορηγήσεων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τη «Ιανός», καθώς προ ημερών εκδόθηκε και η τελευταία κοινή υπουργική που αφορά τη χορήγηση προκαταβολής σε και σε , ενώ στις επόμενες λίγες ημέρες οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Συνάμα, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προκαταβολών για την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, θα προχωρήσει άμεσα η επόμενη φάση, ώστε τις επόμενες εβδομάδες να χορηγηθεί στους επιχειρηματίες και στους αγρότες που επλήγησαν οι εκμεταλλεύσεις τους από τη «Ιανός» το τελικό ποσοστό κάλυψης της ζημιάς, σημειώνοντας ότι σίγουρα θα είναι υψηλότερο από ό,τι χορηγούνταν μέχρι πρότινος, αλλά και πιο γρήγορα, αφού σε πολλές περιπτώσεις η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιχορήγησης μετά από είχε ορίζοντα τριών ή και περισσοτέρων ετών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση