Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς
Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Σε ελαιοκομικές περιοχές της

Με βάση την αξιολόγηση των ποσοτικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του δακοπληθυσμού, που προέκυψαν από τις πληροφορίες του αναρτημένου δικτύου δακοπαγίδων (αριθμό ακμαίων, αναλογία φύλου και αναπαραγωγική ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων) σε συνδυασμό με το στάδιο ς του ελαιόκαρπου και τις επικρατούσες – αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα περιβάλλοντος) κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του και δόθηκε εντολή διενέργειας δολωματικού ψεκασμού στον ανάδοχο εργολάβο.

Ειδικότερα, κατ΄εντολή και υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. & Σποράδων διενεργείται δολωματικός για την καταπολέμηση του από τον ανάδοχο εργολάβο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων» σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών για τις παρακάτω περιοχές/ τοποθεσίες και ημερομηνίες εφαρμογής, ήτοι:

Τ.Κ. Αργαλαστής (περιοχή Λεφοκάστρου):
θα ψεκαστούν στις 22/6/2019 οι τοποθεσίες Ζάβαλη–Φτελιά-Αμυγδαλιές-Δέλτα Λεφοκάστρου, στις 23/6/2019 οι τοποθεσίες Δρόμος Λεφοκάστρου μέχρι Διασταύρωση Στουρνάρι, στις 24/6/2019 οι τοποθεσίες Παλιολία– Κάμπος Λεφοκάστρου–Αγ. Ευθυμία, στις 25/6/2019 οι τοποθεσίες Μυριοβρύτη–Καταμάχη–Μαρτίνη Κριθαριές, στις 26/6/2019 οι τοποθεσίες Μέγα Ρέμμα–Σκούλτσες–Τσουγκάνα-Κάμπος και στις 27/6/2019 οι τοποθεσίες Γούρνες–Ρόγγια-Βρυτσούλα- Παλιάλωνο-Ραζή,

• Τ.Κ. Αργαλαστής (περιοχή Καλάμου):
θα ψεκαστούν στις 22/6/2019 οι τοποθεσίες Αϊ Σώστης–Κάτω Κόκκινος-Καλογριά-Δεξαμενή, στις 23/6/2019 οι τοποθεσίες Τσιριβί τσιμέντα-Κοκκινόχωμα-Κορώνι-Παναγιά, στις 24/6/2019 οι τοποθεσίες Κουτσουρδεϊκα-Αγ. Τριάδα, στις 25/6/2019 οι τοποθεσίες Μπελιάν–Γαλανός–Μάρμαρο-Κάμπος Καλάμου, στις 26/6/2019 οι τοποθεσίες Δουγάνη–Δουγάνη μέχρι δρόμο Καλάμου-Ζαμπάτης και στις 27/6/2019 οι τοποθεσίες Γήπεδο–Μοναστήρι Πάο-Μικρή Πάο

Ο θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) ελαιόδεντρα με προβλεπόμενη συνολική διάρκεια έξι (6) ημερών.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβασης τοπικά της θερμοκρασίας αέρα άνω των 28ο C ή επικράτησης ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ αναστέλλεται προσωρινά η εφαρμογή του ψεκασμού κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας .

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους στα συνεργεία ψεκασμού και την κοπή των ζιζανίων για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα (μη συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στη βιολογική ).

Επίσης οι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω ψεκαζόμενες περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση