Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δημοπρατούνται τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Θεσσαλίας
Δημοπρατούνται τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Θεσσαλίας

Δημοπρατούνται τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Θεσσαλίας

«Σε συν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιό δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε εδώ και δεκαετίες την ελληνική κτηνοτροφική οικογένεια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με αφορμή την εκκίνηση της διαγωνιστικών διαδικασιών για την κατάρτιση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης στην .

« Η προέρχεται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και από πόρους του Ταμείου εωργίας και Κτηνοτροφίας του Υπουργείου, τα χρήματα πιστώθηκαν και προχωράμε στην δημοπράτηση. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης για την κτηνοτροφία στη Θεσσαλία και οδηγούν στην πλήρη καταγραφή και ορθολογική χρήση των βοσκήσιμων γαιών. Παράλληλα θέτουμε τις βάσεις ώστε να μη χάνεται κανένας βοσκότοπος από άλλες δραστηριότητες» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Ο του έργου για τη Θεσσαλία φθάνει τα 2.813.387,706 , συμπεριλαμομένου του ΦΠΑ και αφορά έκταση 6.251.927,68 στρεμμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων και Τρικάλων. Στόχος είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην , με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοΐκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση