Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016
Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016

Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016

Η υποβάλλετι πλέον με ευθύνη του μπελουργού μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ¨ Αμπελουργικών Προϊόντων¨ της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η ημερομηνία υποβολής αρχίζει την 12η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η ψηφιακή υπηρεσία.

Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής:

α) οι που η εκμετάλλευσή τους καταλαμβάνει μέχρι ένα (1) στρέμμα Αμπέλι και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση.

β) οι οινοποιοί- που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους οπότε έχουν την υποχρέωση κατάθεσης ¨Δήλωσης παραγωγής¨.
Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (ζημιές από ακραία -αποζημιώσεις ΕΛΑ κ.λπ.) υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής με συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων.

Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό κ.λπ.), μέτρα της νέας ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

ια περισσότερες πληροφορίες οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση