Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016
Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016

Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2016

Yποχρέωση για την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών (άρθρο 8 του Καν.(ΕΚ) 436 / 09) έχουν οι αμπελουργοί οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, σύμφωνα με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Η Δήλωση Συγκομιδής υποβάλλεται πλέον με ευθύνη του αμπελουργού μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ¨Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων¨ της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η ημερομηνία υποβολής αρχίζει την 12η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η ψηφιακή υπηρεσία.

Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής:

α) οι αμπελουργοί που η εκμετάλλευσή τους καταλαμβάνει μέχρι ένα (1) στρέμμα Αμπέλι και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση.

β) οι οινοποιοί-αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους οπότε έχουν την υποχρέωση κατάθεσης ¨Δήλωσης παραγωγής¨.
Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.λπ.) υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής με συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων.

Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό κ.λπ.), μέτρα της νέας ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανάδειξη αναδόχου για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Στεφανοβικείου  - https://t.co/bXhHh9VUAY -

  • Ανταπόκριση στην Α' θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου - https://t.co/zcuR7c94yR -

  • Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για επιθέσεις εναντίον τηλεοπτικών συνεργείων στις Σταγιάτες - https://t.co/PK0XbjPRAb -

"Αλιεύοντας" την είδηση