Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δηλώσεις δικαιούχων Δράσης 3.2. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»
Δηλώσεις δικαιούχων Δράσης 3.2. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

Δηλώσεις δικαιούχων Δράσης 3.2. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνει στους μελισσοκόμους κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων της περιοχής αρμοδιότητάς της ότι στα πλαίσια εφαρμογής του αριθ. 1366/2015 Κανονισμού της , πρόκειται να εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις, που θα καθορίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής και τις καταληκτικές για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις Δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής ς».

Για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν καταρχήν πριν τη μετακίνησή τους αίτηση – δήλωση για τη συμμετοχή τους στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής ς» που θα ισχύσει για την τριετία -2019.

Οι  δικαιούχοι της δράσης σύμφωνα με το αριθμ. 1706/111017/6-10-2016 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κυρίως κριτήρια:

-Έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων με την ιδιότητά τους.

-Είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της παρς είναι 8.000.

– Είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ, θεωρημένο τουλάχιστον 1 έτος από την ημερομηνία της αίτησης.

-Έχουν υποβάλει δήλωση κυψελών διαχείμασης.

-Πρόκειται να μετακινήσουν περισσότερα από 80 μελισσοσμήνη.

Οι  – δηλώσεις για τη συμμετοχή στη δράση 3.2 υποβάλλονται πριν τη μετακίνησή των μελισσοσμηνών των ενδιαφερόμενων μαζί με φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω του Μελισσοκομικού Κέντρου-Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού (Ανθίμου Γαζή 142 Τηλ 2421032946, Ευαγγελή) ή/και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Βόλου  (Τηλ 6936625532 Κατσαρό Θεο).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση