Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δηλώσεις καταγραφής κυψελών διαχείμασης
Δηλώσεις καταγραφής κυψελών διαχείμασης

Δηλώσεις καταγραφής κυψελών διαχείμασης

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίς των Περιφερεικών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνει στους μελισσοκόμους κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων της περιοχής αρμοδιότητάς της ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του αριθ. 1366/2015 Κανονισμού της ΕΕ, πρέπει να υποβάλουν αίτηση – δήλωση καταγραφής των κυψελών διαχείμασης για το 2020 υποβάλλονται το αργότερο μέχρι 31/12/2020.

Επισημαίνεται σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής της αίτησης-δήλωσης, προβλέπεται ο αποκλεισμός του μελισσοκόμου από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα, περιλαμομένων των δράσεων 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 « στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Οι  – δηλώσεις κυψελών διαχείμασης πρέπει να υποβάλλονται με ψηφιακό τρόπο από τον ίδιο το-η δικαιούχο, προκειμένου να τηρούνται τα ισχύοντα ς της εξυπηρέτησης του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναϊού και συγκεκριμένα:

α) με χρήση της ειδικής ς εφαρμογής “Ηλεκτρονική Αίτηση Μελισσοκομικού υ”, η οποία έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/aithshmelissokomikoumhtroo ή

β) με την αποστολή υπογραμμένης και ψηφοποιημένης αίτησης-δήλωσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Υπηρεσίας μας: agroikon.ktin.magn@thessaly.gov.gr

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο το οποίο έχει θεωρηθεί, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020, δεν απαιτείται η υποβολή αίτηση – δήλωσης των κατεχόμενων κυψελών.

ια περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, τηλ. 2421352-658,-498 ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας Βόλου, τηλ. 2421032946.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση