Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς
Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Σε ελαιοκομικές περιοχές των Π.Ε. Μαγνησίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές των Δ.Κ. ς, Τ.Κ. Πτελεού, Τ.Κ. Αγίων Θεοδώρων, Τ.Κ. Αχιλλείου και Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου ότι με βάση την αξιολόγηση των ποσοτικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του δακοπληθυσμού, που προέκυψαν από τις πληροφορίες του αναρτημένου δικτύου δακοπαγίδων (αριθμό ακμαίων, αναλογία φύλου και αναπαραγωγική ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων) σε συνδυασμό με το στάδιο ανάπτυξης του ελαιόκαρπου και τις επικρατούσες – αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα τος) κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική του δάκου της ς με τη δι δολωματικού ψεκασμού στις ελαιοκομικές περιοχές των ανωτέρω διοικητικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλμυρού.

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές των παραπάνω περιοχών:

α) να ενημερωθούν για τις ημερομηνίες, που θα πραγματοποιηθεί ο δολωματικός στις τοποθεσίες που έχουν τα ελαιοκτήματά τους, σύμφωνα με το ημερολογιακό του αναδόχου εφαρμογής του δολωματικού ψεκασμού,  Χατζηγεωργίου Τιμολέοντος του Δημητρίου, που θα είναι αναρτημένος στον πίνακα ανακοινώσεων του οικείου Δημοτικού Καταστήματος

β) να φροντίσουν να παρίστανται οι ίδιοι ή εκπρόσωπός τους στα ελαιοκτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού και

γ) να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα τυχόν περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους από τα συνεργεία ψεκασμού και

δ) να προβούν στην κοπή των ζιζανίων από τα ελειοκτήματά τους

για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα, που συμμετέχουν στο δακοκτονίας της Υπηρεσίας.

Επίσης, ενημερώνονται οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, που έχουν εγκαταστάσεις σε τοποθεσίες που θα εφαρμοστεί ο δολωματικός , να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους κατά τις ημέρες ψεκασμού σύμφωνα με το ανωτέρω ημερολογιακό πρόγραμμα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση