Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς
Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

 Σε ελιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μγνησίας 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές των παρακάτω περιοχών ότι με βάση την αξιολόγηση των ποσοτικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του δακοπληθυσμού, που προέκυψαν από τις πληροφορίες του αναρτημένου δικτύου δακοπαγίδων (αριθμό ακμαίων, αναλογία φύλου και αναπαραγωγική ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων) σε συνδυασμό με το στάδιο ς του ελαιόκαρπου και τις επικρατούσες – αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα περιβάλλοντος) κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του και δόθηκε εντολή διενέργειας δολωματικού ψεκασμού στον ανάδοχο εργολάβο Χατζηγεωργίου Τιμολέων, σε εκτέλεση σχετικής ς παροχής υπηρεσιών για τη Δ.Κ. Σούρπης και ημερομηνίες εφαρμογής.

Συγκεκριμένα:

  • συνεργείο πρώτο, θα ψεκαστούν από τις 10/7/2021 έως και τις 14/7/2021 με την ακόλουθη σειρά οι παρακάτω τοποθεσίες: Ταγάνια, Χαλατσαίικα, Αρλαπάνος, Χαρδαλούπα, Πηγάδια Αγίου Γεωργίου, Κακόρεμμα, Βρύση – Ματαράγκα και Ελίτσα

  • συνεργείο δεύτερο, θα ψεκαστούν από τις 10/7/2021 έως και τις 14/7/2021 με την ακόλουθη σειρά οι παρακάτω τοποθεσίες: Αγία Τριάδα, Δροσόπουλο – Πλαγιά, Φραγκαίικα – Πλαγιά, Τσούκα – Πλαγιά και Δρυμωνιταίικα

  • συνεργείο τρίτο, θα ψεκαστούν από τις 10/7/2021 έως και τις 14/7/2021 οι τοποθεσίες Παραλία και Καλαμάκι

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβασης τοπικά της ς αέρα άνω των 28ο C ή επισης ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ αναστέλλεται προσωρινά η εφαρμογή του ψεκασμού κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους στα συνεργεία ψεκασμού και την κοπή των ζιζανίων για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα (μη συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στη βιολογική γεωργία) εξάλλου, είναι σκόπιμο οι ελαιοκαλλιεργητές να ευρίσκονται οι ίδιοι και να υποβοηθούν τα συνεργεία για την καλύτερη δυνατή διασπορά του δολώματος στο ελαιοπερίβολό τους.

Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω ψεκαζόμενες περιοχές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση