Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Διευκρινήσεις από το ΥπΑΑΤ για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών
Διευκρινήσεις από το ΥπΑΑΤ για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Διευκρινήσεις από το ΥπΑΑΤ για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Διευκρινήσεις ζητούν οι Γεωπόνοι από το ΥπΑΑΤ για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα έων Αγροτών.Συγκεκριμένα, διευκρινήσεις στο κείμενο της Προδημοσίευσης του Υπομέτρου 6.1 «έοι Αγρότες», που έγινε στις 20/4/2016, ζητά με που απέστειλε στο ΥπΑΑΤ ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ν/νος Μπαγινέτας, «ζητάμε περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια ένταξης (βαθμολογία) για να μπορούμε να ενημερώνουμε σωστά τους υποψήφιους νέους αγρότες. Θα έπρεπε το ΥπΑΑΤ να «πιέσει» τις να ανακοινώσουν τα κριτήρια και στη συνέχεια να προχωρήσει στην Προδημοσίευση. Χωρίς τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν είναι εφικτή η εκτίμηση της βαθμολογίας, έτσι ώστε να γνωρίζει ο υποψήφιος εάν συμπληρώνει την ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία για την ένταξή του στο πρόγραμμα».
Και προσθέτει: «Επιπλέον στα δηλωθέντα αγροτεμάχια έχουν προσδιοριστεί τα βασικά δικαιώματα ενίσχυσης το 2015 με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, να απαιτείται Μεταβίβαση Δικαιωμάτων, εφαρμογή όμως η οποία ακόμη δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα».

Επίσης ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας ζητά την περαιτέρω μείωση στο ελάχιστο όριο βαθμολογίας (45/100 μόρια) που οφείλει να συμπληρώσει ο υποψήφιος δικαιούχος για να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο «αν και υπάρχει μείωση σε σχέση με το πρόγραμμα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου παρόλα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων μόνιμων κατοίκων πεδινής περιοχής αδυνατούν με τις καλύτερες επιχειρηματικές επιλογές να συμπληρώσουν την ελάχιστη βαθμολογία».

Ακόμη επισημαίνει ότι «το προηγούμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών είχε δεκαετή δέσμευση (για δέκα χρόνια ήταν υποχρεωμένος ο Νέος Αγρότης να έκανε την αγροτική του δραστηριότητα). Τώρα υπάρχει μόνο η υποχρέωση 3-4 χρόνων για την υλοποίηση του προγράμματος».

Συγκρότηση Δ. Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων

Συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά τις εκλογές της 10ης Απριλίου 2016, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων.

Η νέα σύνθεσή του είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Σοφολόγης Δημήτριος (Γεωπονικός Σύλλογος Ν. ς)

Αρόεδρος: Παπαδόπουλος Σωτήριος (Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Καβάλας)

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος: Σιόγκας Θεόδωρος ( Γεωπονικός Σύλλογος Ν. ς)

Γενικός Γραμματέας: Παναγούλης Χρήστος (Γεωπονικός Σύλλογος Ν. ς)

Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Θεοδωράτος Φώτιος (Γεωπονικός Σύλλογος Αχαϊας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου

Οργανωτικός Γραμματέας: Παπαχρίστος Γεώργιος (Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας – Θράκης)

Ταμίας: Μπαγινέτας νσταντίνος ( Γεωπονικός Σύλλογος Φθιώτιδας)

Μέλος: Μυστακίδης Ζαφείριος (Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Καβάλας)

Μέλος: Νάνος Ευάγγελος (Γεωπονικός Σύλλογος Πρέβεζας)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση